Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Thor - Legenden fra Valhalla

14. oktober 2012 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Thor - Legenden fra Valhalla billede

Nordisk mytologi genfortolkes fortællingen om en smededreng, der blev til selveste tordenguden Thor.

De gode, gamle vikinger havde et fantastisk verdensbillede, og alle fortællingerne om de gamle guder bliver man aldrig træt af. Thor, der ellers for tiden svinger hammeren lystigt i The Avengers, kan i Thor – Legenden fra Valhalla findes i en mere børnevenlig udgave.
Animationsstudiet CAOZ ligger på Island og det er dem har kastet sig over gudefortællingen. Eller rettere, nyfortolket den om man så må sige, for der er sat en helt ny vinkel på vores hammersvingende helt. Vi skal nemlig helt tilbage til dengang Thor var dreng og i denne film, såmænd kun halvgud.
En smededreng, hvis mor engang havde en affære med selveste Odin, hvorfra han blev udfaldet. Thor er en splejset lille knægt, der drømmer om at blive en mægtig kriger. Drømmene bliver så småt virkelighed, da den magiske hammer Mjølner ved et tilfælde dumper ned fra himlen.
Underverdenens herskerinde, Hel, har gang i en overtagelse af verden sammen med jætterne, og da sidstnævnte bortfører folk fra Thors landsby, sætter han alt ind på at redde dem. Først skal han dog lære at bruge Mjølner, der er et snaksagligt stykke værktøj, og han skal forsøge at få sin far og de andre guder til at komme ind i kampen.
Der er intet galt med at lege med og lave om på de gamle myter, men det kræver et solidt fundament, hvis det skal fungere. Det fundament er desværre ikke til stede i Legenden fra Valhalla. Man har måske forsøgt at gøre Thor så ungdommelig og guderne så menneskelige, for at publikum skal kunne identificere sig med karaktererne, men det lykkes aldrig, og det er umuligt at investere noget som helst i fortællingen, når den virker så underligt flad og forudsigelig og figurerne så indholdsløse.
En af de ting, der har gjort animationsfilm så populære i de sidste mange år, er at de ofte har noget for både børn og voksne. At de både kan være barnlige, sjove og tilmed have tematisk pondus.
Visuelt er Legenden fra Valhalla bestemt ikke noget mesterværk, selv om man naturligvis skal huske på, at filmen ikke kommer fra et af de helt store studier. Alligevel fremstår den lidt ufærdig i sin animation og man savner lidt større spændvidde i eksempelvis ansigtsudtryk.
Thor – Legenden fra Valhalla har nogle enkelte underholdende steder, hvor man lige trækker på smilebåndet og der er nogle idéer og elementer der er vellykkede. Samlet set er det dog ikke nok til at gøre det til en vellykket film. Nordisk mytologi er en ren gaveæske af fortællinger der også er uudtømmelig. Vi får helt bestemt mange flere af slagsen at se, og nok også mange der er bedre end denne. Ros skal de danske stemmer dog have, de leveres af blandt andet Ellen Hillingsø, Andreas Jessen, Nicolaj Kopernikus, Henrik Koefoed og Søren Hauch-Fausbøll.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Thor - Legenden fra Valhalla
Original Titel: Thor - Legenden fra Valhalla
Premieredato: 2. oktober 2012
Instruktør: Oskar Jonasson
Skuespillere: Ellen Hillingsø, Andreas Jessen, Nicolaj Kopernikus, Henrik Koefoed, Søren Hauch-Fausbøll
Spilletid: 79 min.
Selskab:
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...