Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Til Døden Os Skiller

10. april 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Til Døden Os Skiller billede

Den meget umiddelbart uheldige tøffelhelts bekendelser, en mand i sin bedste alder der hyppigt møder op på arbejdspladsen, med synlige skrammer, påtegnet og eksekveret af konen.

Jan (Lars Brygmann) er chefstewarden, der styrer gourmet restauranten på færgeoverfarten København - Malmø. Hans store kærlighed til reglementet, er oftest til stor forulempelse for de spisende gæster.
På hjemmefronten venter den sindsforvirrede og aggressive Bente (Sidse Babett Knudsen), med slag og hidsighed, og den underdanige Jan, må møde op på sin arbejdsplads med blå mærker og andre kvæstelser, og hver gang kommer han med diverse undskyldende forklaringer om døre, havedøre, huller og andre uforudsigeligheder. Det bliver et voksende problem, at Jan skal dække over sin kones nonverbale skærmydsler, han bliver mere og mere vanskelig overfor kunderne.
Det går, eller er gået op for lang tid siden, for Jans chef Erik (Søren Pilmark), hvordan tingene hænger sammen, og tvinger en temmelig modvillig Jan i terapi.
Ulykkeligvis bliver Jan lukket ind i en terapigruppe for mænd der banker deres koner. I en lille tæt sluttet kreds, Jan og to automekanikere Rudy (Nikolaj Kopernikus) og Alf (Rasmus Bjerg). Pinlig berørt over sin egen historie efterligner han de andres, og opretholder facaden. De tre danner hurtigt et umage venskab.
Jan har fået en Elizabeth Arden ”eight hour” creme med hjem, af færgens blondine, som Jan prøver at lokke med til opera forestillinger uden held. Cremen skulle kunne dulme smerten fra de blå mærker og forkorte deres levetid. Desværre er Bente overbevidst om at han har en affære, og mange flere og alvorlige mærker sættes.
Jan har fået nok, og hans job hænger også i en af de tyndeste tråde.
Han rådfører sig med sine to nye venner (fra terapien), og bilder dem ind at Bente er ham utro. Det er lige et job for dem, og det er hurtigt klaret kan de forsikre, for der er biler der skal sprøjte lakeres (rødt) inden ugen er omme...

Paprika Steen´s overraskende sortsatiriske komedie, der vækker mindelser fra finske Kaurismäki, samt ”Adams Æbler.
Lars Brygmann, og Sidse Babett Knudsen er begge fantastiske, især er Lars Brygmann filmens store nydelse, med hans forurettet mimik. Imponerende er det at Paprika Steen (”Lad De Små Børn”), kan instruere denne film, samtidig medvirke i teaterforestillinger, desuden hendes hovedrolle i Bornedals ”Vikaren”. Men også manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen, hans store spændevidde, og voldsomme beundringsværdige bagkatalog siden 1996. De har sammen bidraget til endnu en seværdig dansk film, der sigter mod de fem stjerner, men på grund af lidt for dansk komedie friskfyr agtighed af i særdeleshed Rasmus Bjerg, i stedet for at holde facaden, som Brygmann så fint nuancere.

Ekstra materiale indeholder en lille teaser, en trailer til filmen, og ikke mindst Cannes Promotion, som en længere præsentation. Lidt for ensformigt udvalg, og en tydelig mangelvare i danske film der udkommer på dvd, at det undervurdere ekstra materialets potentiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Til Døden Os Skiller
Original Titel: Til Døden Os Skiller
Premieredato: 1. april 2008
Instruktør: Paprika Steen
Skuespillere: Lars Brygmann, Sidse Babett Knudsen, Nicolaj Kopernikus, Rasmus Bjerg, Søren Pilmark, Kirsten Lehfeldt, Jan Malmsjö
Spilletid: 96 min.
Selskab: Nordisk Film/TV2/2007
Genre: Humor
Link: http://www.tildodenosskiller.dk/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...