Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Tilbage Til Cold Mountain.

27. februar 2004 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Tilbage Til Cold Mountain. billede

Den amerikanske borgerkrig raser og Inman og Ada bliver splittet. Ada må kæmpe kampen på hjemmefronten imens hendes elskede kæmper sig tilbage fra krigens rædsler.

COLD MOUNTAIN er historien om et elskende par der længes efter hinanden i en verden splittet i to på grund af den amerikanske borgerkrig.
Inman ( Jude Law. )bliver forelsket i den unge smukke pige Ada ( Nicole Kidman. ) der netop er kommet til byen Cold Mountain. Men borgerkrigen raser og snart må Inman drage i krig og forlade sin kærlighed. Men han lover at vende tilbage og Ada lover at vendte på ham.
Årene går og krigen er stadigvæk en realitet. Ada venter hjemme på farmen og får uvurderlig hjælp af Pigen Ruby ( Renee Zellweger. ), der snart får det hele til at kører rundt.
Da Inman bliver såret efter et stort slag ved Petersburg, benytter han chancen til at stikke af og han begynder nu den lange rejse hjem til Cold Mountain og hans elskede Ada. Men der er mange besværligheder der må overvindes inden rejsen er bragt til ende. For i det krigshærgede amerika er der ingen regler og de lokale militser regere som det passer dem. Inman må både kæmpe imod disse og møder ligeledes på sin vej en præst med hang til livets skyggesider, en enke der i ham øjner en ny far for sit barn, kødets fristelser og den evige kamp for bare at skaffe sig noget at spise.
Imens hjemme i Cold Mountain kæmper Ada og Ruby deres egen kamp for at få gården op at stå. Ligeledes er der Teague ( Ray Winstone. ), der er leder at den lokale milits. Han har et godt øje til Ada og holder på egnen ro og orden på hans egen sadistiske og nådesløse facon. Han skyder desertører og venter med glæde på den dag Inman vender hjem.
COLD MOUNTAIN er baseret på en bestseller af Charles Fraizer, med et manuskript af instruktøren selv.

Anthony Minghella har også før COLD MOUNTAIN lavet storslåede filmoplevelser. DEN TALENTFULDE MR. RIPLY og DEN ENGELSKE PATIENT er både film med vitalitet og dybde og med COLD MOUNTAIN viser han at han sagtens kan styrer produktioner af episk karakter.

Nutidens Cold mountain og i det hele taget miljøet i North Carolinas bjergegne har ændret sig fuldstændigt siden borgerkrigens tid. Derfor måtte filmskaberne på research for at finde deres base og fandt den af alle steder i Karpaterne i Rumænien-Transylvanien. Her opførte man en komplet version af byen Cold Mountain med over 32 bygninger, kirke, hotel, bank, vaskeri og endda en tandlæge praksis.
Det fantastiske ved at kunne optage på disse locations var, at vi virkelig var ude i den vilde natur. Vores Black Cove Farm og byen Cold Mountain var fuldstændigt afskåret fra støj og moderne liv, og jeg kunne konstruere kulisserne, så kameraet kunne bevæge sig 360 grader rundt uden at støde på noget, som var i strid med filmens periode, fortæller production designer DANTE FERRETTI.

Anthony Minghella siger om COLD MOUNTAIN: Jeg har set en masse borgerkrigsfilm og der var noget farligt nostalgisk over dem. Grønne marker, pæne uniformer, ærens mænd og en masse flot artilleri…jamen den var jo afskyelig!, så skal man ikke gør noget nostalgi, hæder eller romantik af den.
Det der interesserede mig, var hvordan krigen føltes, når man ikke er i krig, men er hjemme, som kone, som barn, som forældre. Og så selve rejsen som en spirituel destination. For Cold mountain er også titlen på en kinesisk poesisamling af Han San, om et sted af higen og spiritualitet. Så jeg håber at filmen føles som en spirituel rejse også. Og som en version af Homers ” Odysseen. ”
Med Romanen Har Charles Frazier genskabt Homers ” Odysseen ” med en historie om en mand, som må hjem, men som møder enhver tænkelig forhindring på vejen. Figuren Inman bliver udsat for en lang række prøvelser. Han bliver testet med hybris, mod, forfængelighed, romantisk kærlighed, simpelt begær og loyalitet. Imans rejse er et fysisk hårdt eventyr, men også en åndelig rejse, siger instruktøren Anthony Minghella om forlægget for filmen.
Men samtidigt handler COLD MOUNTAIN også om en anden rejse, repræsenteret af Ada, kvinden der venter på ham. Hun, der er født i gode kår og intet ved om at leve i den virkelige verden, må i løbet af filmen lærer at klare sig selv, overleve i en krigstid og blive vis på livet og naturens luner.

Nicole Kidman der spiller Ada, er ud over at være kendt for at havde været gift med Tom Cruise også kendt for hendes fremragende skuespiller talent, som hun gerne viser i alle tænkelige filmgenre. Nicole Kidman siger i et interview: ”Jeg sagde til Jude og Anthony ret tidlig i produktionen at hvis vi kan lave en film der handler om at længes, så vil jeg blive meget glad. For på en underlig måde så er det en meget smuk tilstand man er i når man længes efter nogen. Og hvis vi på en eller anden måde kunne fange det på filmville det værer helt fantastisk. Det ville virkelig interesser mig.

Renee Zellweger der i COLD MOUNTAIN spiller Ruby Thewes, læste romanen før den blev udgivet og har i lang tid kæmpet for at få den udgivet. Rene Zellweger fortæller om sin karakter at hun også foretager en rejse igennem filmen. En slags åndelig rejse. Alt i Ruby’s liv har handlet om at få tingene gjort og om at overleve. Indtil hun møder Ada, spiller følelser ikke den store rolle i hendes liv. Hun har lært sig ikke at føle noget. Rene Zellweger siger at det er spændende at spille en person der historien igennem åbner op og forandre sig til det positive.

Jude Law spiller Ada’s kæreste W.P. Inman spillede også med i DEN TALENTFULDE MR. RIPLEY. Endvidere har han medvirket i Steven Spielbergs A.I.
Jude Law siger om sin rolle i COLD MOUNTAIN at det vel nærmest er en rolle som enhver skuespiller vil dø for at spille. Det var hårdt arbejde fordi Inman, må så grueligt meget igennem. Men Jude Law var parat til at modstå strabadserne og var lykkelig for at gør det der skulle til. For det er jo sådan en smuk historie. Det er en fortælling om livet, om at finde en grund til at leve og om, at kærligheden er det ultimative mål

Natalie Portman Der spiller Sara er nok mest kendt for hendes rolle i Star Wars, Episode I og II. Her spillede hun den unge Queen Amidala, der siden skulle føde de nok så berømte tvillinger Luke og Lea.
I COLD MOUNTAIN spiller hun enken som Inman møder på sin rejse hjem.

Philip Seymour Hoffman der spiller Veasey er en alsidig herre når det kommer til at vælge filmroller. Han har været med i mange forskellige filmgenre og hans rolle som den noget forhutlede prædikant Veasey er endnu et glimrende eksempel på hvor god Hoffman er til hurtigt at give selv den mindste karakter liv og fylde.

COLD MOUNTAIN er en spændende fortælling der bygger på et solidt manuskript, der levere en stærk kærlighedshistorie imellem to mennesker der er splittet på grusomste vis. Men det er også en episk fortælling, om alt det onde en krig gør ved de mennesker den berører.
Anthony Minghella giver os et grufuldt indblik i de rædsler og ondskabsfuldheder en krig bringer med sig. Men det er ikke kun en sort og nedtrygt historie om menneskers undergang i krigssituationer. Det er også en smuk og forførende kærlighedshistorie om to mennesker, der imod alle odds kæmper for at bevare deres værdighed og deres kærlighed til hinanden. For dem begge gælder det om at overleve, hver deres rejse. Og dette kan de kun gør i kraft af deres kærlighed til hinanden.
COLD MOUNTAIN er et stort stykke amerikansk historie. En slags amerikansk Odysse. En rejse igennem et krigsramt landskab, befolket med mennesker og historier der kan få os alle til at tænke over livet og kærligheden til den man elsker.

Titel: Tilbage Til Cold Mountain.
Original Titel: Cold Mountain.
Premieredato: 27. februar 2004
Instruktør: Anthony Minghella.
Skuespillere: Jude Law, Nicole Kidman, Renee Zellweger, Philip Seymour Hoffman, Natalie Portman, Giovanni Ribisi, Donald Sutherland, Ray Winstone.
Spilletid: 150 min.
Selskab: Miramax Films, Mirage Interprises, Bona Fide Productions, United International Pictures. 2003.
Genre: Drama
Link: http://www.coldmountainmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...