Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

To Rome With Love

2. august 2012 af Marie Bille

5 stjerner Skriv en kommentar

To Rome With Love billede

Woody Allen er på banen igen med fin bymosaik i smukke Rom.

Byen som bagtæppe
I To Rome With Love følger man fire sideløbende, mere eller mindre eventyrlige, historier rundt omkring i Rom. Det nygifte par, der prøver lykken i storbyen. Den ukendte forretningsmand, der på et uforståeligt øjeblik bliver berømt. Arkitektspiren, der lader sig fortrylle af sin kærestes veninde og til slut turisten, der finder kærligheden og lader to kulturer mødes i form af svigerforældrenes samling i Rom.

Udover historiernes karakter fungerer Rom som et perfekt bagtæppe, der tillader en at drømme sig væk til varmere himmelstrøg. Woody Allen fangede Paris' kæmpe historiske persongalleri i Midnight in Paris, men i To Rome With Love formår han både at indfange den særprægede karakter Rom har med dens mange grandiose ruiner, men også menneskets små særheder og enkeltstående fortællinger.

Woody Allen 2.0
Det er godt at se Woody Allen som skuespiller igen. Han er tilpas neurotisk og påtrængende på en måde som kun han selv kan. Eller er det nu også helt rigtigt? Jesse Eisenberg, der spiller overfor den finurlige Ellen Page, minder om den neurotiske og speedsnakkende unge fyr der overanalyserer alt, som Woody selv var i klassikeren Annie Hall. Eisenberg er dog en smule mere stiv i lemmerne, og til tider virker hans skuespil en kende opstyltet.
Helt på niveau med Annie Hall er To Rome With Love dog ikke. Men den er god, og drømmende på den lækre måde.

Som stjernerne på himlen
Rollelisten er fuld af stjerner som himlen på en skyfri nat, som det efterhånden er blevet normen i Woodys film, for hvem ville ærlig talt sige nej tak til en rolle med ham som instruktør?
Penelope Cruz er i den grad en fryd for øjet og giver lidt ekstra ”va va voom”, som hun også gjorde i Vicky Christina Barcelona.
Roberto Benigni er også en fryd, måske ikke for øjet, men for humorens skyld er han så dejlig at opleve på det store lærred og man bliver hurtigt tryllebundet af hans person og ligeså forvirret som ham selv over den underlige situation han er havnet i.

To Rome With Love kan føle sig godt tilpas i selskab med Vicky Christina Barcelona og Midnight in Paris. Den opleves som en sød og uskyldig ferieaffære, der er sjov og boblende og den kan klart anbefales.

Titel: To Rome With Love
Original Titel: To Rome With Love
Premieredato: 2. august 2012
Instruktør: Woody Allen
Skuespillere: Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Roberto Benigni, Penélope Cruz, Judy Davis, Alison Pill, Woody Allen
Spilletid: 102 min.
Selskab: Scanbox, 2012
Genre: Drama , Humor , Romantik
Link: http://sonyclassics.com/toromewithlove/


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...