Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Tsatsiki - Venner for livet (VHS)

20. januar 2003 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Tsatsiki - Venner for livet (VHS) billede

Tsatsikis bedste ven og kæresten vender ham pludselig ryggen, og livet synes nu at vise sine genvordigheder for en dreng i puberteten, men vendepunktet bliver en tur tilbage til de græske rødder.

Efterfølgeren til Tsatsiki, Moren og Politimanden, hvor Tsatsiki (Samuel Haus) nu har noget den anden fødsel, pubertetens forvandlinger. Moren Tina (Sara Sommerfeld) er stadig sammen med politimanden, men har også sine drømme, som bliver ført ud i et rockband, hvor en af musikerne nærmest af et medlem af familien, hvilket synes at irritere politimanden Göran (Eric Ericson), der dog holder det for sig selv.
Tsatsikis kæreste og klassekammerat Maria (Isa Engström), synes pludselig at vende ham ryggen, uden nogen forklaring. Derfor bliver han mere tilknyttet sin sidekammerat og Manchester United fan Pär Hammar (Sam Kessel). Han prøver at vinde Maria tilbage, men det synes at være en umulig mission. Tsatsiki og Pär invitere et par piger til eftermiddagshygge med godiser, svensk slik, med formålet at blive bedre til at kysse. Men Tsatsiki kan ikke kysse andre end Maria, og næste dag i skolen, fortæller Maria en hemmelig om Pär, som Tsatsiki har fortalt hende. Nu vender Pär ham også ryggen. Helt alene synes Tsatsiki nu ikke at være, morfaren (Krister Henriksson) træder til. Hans visdomsord omkring venner, synes at berolige den ellers fortvivlede Tsatsiki.
En kommende fiskekonkurrence, med en 1. Præmie på 5.000 svenske kroner, er blevet til et lyspunkt, og en rejse til Grækenland, til hans rødder.
Så bliver moren gravid, og Tsatsiki har lidt svært ved det hele. Da bandet får et tilbud om at turnére i Japan, bliver de enige om at Moren tager afsted med bandet, og morfaren tager med Tsatsiki. Grækenland bliver vendepunktet for den hårdtprøvede pubertetsbelastede dreng.

En sød film, om det at blive voksen, og forstå de præmisser man foretager, og den tilgivelse der er nødvendig, for at blive accepteret, og i særdeleshed, at man har brug for venner. Skuespillerne forstår hver især at indleve sig i deres roller, og det er en fornøjelse i en børne- og familefilm at se voksne skuespiller som ikke af skrevet ned til rene tegneseriefigurer, de overspiller på intet tidspunkt, og det gør filmen mere indlevelsesrig. Filmen er set gennem Tsatsiki, godt spillet af den lidt mutte Samuel Haus, og den har ikke de store problemtfyldte aspekter med sig som en Lukas Modysson, men den varmer, og går direkte i vinterhjertet. Et sikkert valg for familien til hjemmebiografen.
"Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film."

Titel: Tsatsiki - Venner for livet
Original Titel: Tsatsiki - Vänner för alltid
Premieredato: 20. januar 2003
Instruktør: Eddie Thomas Petersen
Skuespillere: Samuel Haus, Sara Sommerfeld, Krister Henriksson, Eric Ericson, Sam Kessel, Isa Engström, Ida Holmberg
Spilletid: 89 min.
Selskab: Felicia Film/2001
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The InspectionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...