Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Twilight - Eclipse

22. december 2010 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Twilight - Eclipse billede

Vampyrkrig og kærlighed - den tredje Twilight film nu på dvd

Vampyrer har i den grad sat tænderne i underholdningsindustrien. De blodtørstige bæster har haft deres populære perioder gennem film- og litteraturhistorien. Hvis man skal finde årsagen til den nuværende vampyrfeber, ja, så peger pilen nok især på Stephanie Meyer. Hendes Twilightbøger har solgt millioner af eksemplarer, og filmene er blevet rasende populære, ikke mindst fordi alle pigers yndlingsvampyr bliver spillet af Robert Pattinson, der hurtigt kan sætte hjerterne i brand.

Denne tredje film fortsætter hvor de andre slap.
Det ville nok være i overkanten at kalde det en genistreg, men Stephanie Meyer har i al fald ramt plet med seriens romantiske omdrejningspunkt; vampyren versus varulven. Bella skal vælge mellem de to, der er hinandens dødsfjender og direkte modsætninger. Liv mod død, varme mod kulde, muskler mod tænksomhed. Det er lidt ligesom et boyband, hvor der er en for hver smag. Vandende er da også delt blandt fans – skal Bella vælge den ene eller den anden?
Det betændte forhold mellem Jake og Edward flammer op i takt med at Bellas dødsdag nærmer sig.

Hun har besluttet sig for at vælge evigheden og blive en vampyr og leve sammen med Edward for evigt. Den varmblodede Jake erklærer dog sin kærlighed til Bella og giver hende muligheden for at vælge ham og et helt andet liv. Bella har sin tvivl om det valg, hun er ved at foretage, men sagerne kompliceres yderligere af at det trækker op til kamp.
En vampyrhær er på vej for at dræbe Bella, anført af den lede Victoria, der vil have hævn for elskeren James, som Edward dræbte tidligere. Hvis vampyrhæren skal besejres må vampyrer og varulve arbejde sammen. Det trækker op til en voldsom konfrontation, hvor selv Jake og Edward er nødt til at glemme deres fjendskab, hvis de skal holde Bella i live.

Denne tredje film i serien er klart den bedste. Hvor selve bøgerne har en tendens til at blive meget sniksnakkende, mens Bellas tanker kører derudaf i bedste teenagestil, så har man formået at holde fast i hovedhistorien, og det gør filmen ganske underholdende. Man kan mene hvad man vil om Twilight, og det gør de fleste. Der er lige så mange der hader serien, som der er fans, men holder man fast i selve filmhåndværket, så er Eclipse en hæderlig film. Den er yderst velproduceret og en fornøjelse at se. Manuskriptet kunne godt have brugt et par straminger her og der, men i det hele taget går der ikke alt for meget pladder i den. Filmen tilfredsstiller såvel fans som dem, der bare gerne vil se en underholdende film. Den er tro mod sit oplæg men formår at fortælle en historie, der sagtens kan stå alene.

Der er lavet i alt fire bøger i serien. Den femte og sidste er løbet ind i problemer, da udkastet blev offentliggjort, men måske Stephanie Meyer får færdiggjort sin serie, der af en eller anden årsag kaldes for en saga. Hvorfor må en fan oplyse mig om.

Dvdudgaven udkommer med et mindre arsenal af ekstramateriale. Mere end tre timer kommer vi op på. Der er en interessant dokumentar, billeder, deleted scenes, musikvideoer med bla. Muse og audiokommentaries. Dog er der ingen undertekster på ekstramaterialet, og det kan måske være en hæmsko for filmens yngre publikum.

I det store hele er det en rigtig fin udgivelse og den bedste af de tre twilight film, der sagtens kan også kan ses af dem, der bliver tvunget hen i sofaen af kæresten.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Twilight - Eclipse
Original Titel: Twilight - Eclipse
Premieredato: 5. december 2010
Instruktør: David Slade
Skuespillere: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Spilletid: 305 min.
Selskab: Summit, Nordisk Film, 2010
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...