Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Twisters

11. juli 2024 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Twisters  billede

En af sommerens helt store blockbusters synes lidt rodet i tematikken og budskaberne. Ægte tornado- rod.

Vejrfænomener, katastrofer og klimaforandringer er ikke noget, som vi er helt ukendte med. Ligesom den første ”Twister” film fra 1996, foregår fortsættelsen også i det stormende Oklahoma, hvor de desværre er vant til vilde tornadoer. Og bare rolig, selvom du ikke har set den første film, så har publikum intet problem med at følge en moderne vejrkatastrofe.

Efter en forfærdelig tornado-katastrofe, bliver Kate ( Daisy Edgar-Jones) hentet tilbage ind i feltet af sin ven, Javi ( Anthony Ramos). De skal forsøge at teste et helt nyt tracking system til indsamling af vigtige data i forbindelse med tornadoer. Her møder de YouTube stjernen, Tyler ( Glen Powell) der er charmerende, men også yderst hensynsløst med en kæmpe gejst for at jage de vilde vejrfænomener.

Det er egentligt vildt, at amerikanerne har et ord, for de folk, der jagter de vilde vejrfænomener. Og det virker ikke længere til at være blot metrologer. Især Daisy Edgar-Jones karakter har åbenbart haft en gave hele livet, for hun kan fornemme og forudse vejrsituationer. Om det er helt rigtigt, skal man nok være metrolog for at finde ud af.

Midt i alt stormvejret, skal vi selvfølgelig ikke snydes for en romance imellem Daisy Edgar-Jones og drømmemanden Glen Powell. De har også god kemi i midt af vejr-kaos, men i forbindelse med filmens seriøse emner, fremstår det også lidt latterligt. Filmen gaber over for mange ting på én gang. Den vil både have os ubevidst til at tænke på klimaændringer, sociale mediers overfladiske indflydelser, manipulation af vejret, og så naturligvis også de tragiske omkostninger af disse vejr fænomener. Selvom disse tornadoer ikke er ukendte i Oklahoma eller resten af USA for den sags skyld.

Og så kan man selvfølgelig heller ikke komme udenom, at det også bare er en popcorn blockbuster for fuld skrue med visuelle effekter, høj musik og underholdningsværdi. Noget, som sommerperioden i den grad har brug for.

”Twisters” er en middelmådig, underholdende sommerblockbuster med tornadoer for fuld skrue! Filmen skal nok komme til at underholde med sit aftryk, men stadig sidder man og er lidt forvirret over filmens overordnet tematik og budskab. Det er naturligvis heller ikke nemt at lave en film, hvor menneskets og naturen står så meget i kontrast med hinanden.

Titel: Twisters
Original Titel: Twisters
Premieredato: 11. juli 2024
Instruktør: Lee Isaac Chung
Skuespillere: Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos, Brandon Perea, Maura Tierney
Spilletid: 122 min.
Selskab: Amblin Entertainment, Universal Pictures, 2024
Genre: Action , Drama

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...