Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Midsommar
Midsommar billede

Sorry We Missed You
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Uden for kærligheden

16. maj 2007 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar

Uden for kærligheden billede

Smuk og sørgmodig fortælling om kærlighed, der nedbryder alle grænser.

Med en trist farvepalet og et melodisk soundtrack bliver man ført ind i filmens både dystre og livsbekræftende univers. ”Uden for kærligheden” er en lille film, som med sin tankevækkende historie efterlader et stort indtryk.

Alle har en drøm, og inspireret af den legendariske baseballspiller Joe DiMaggios fightervilje, drømmer jødiske Shmuli (David Dencik) om at tage sin søn Taylor (Jacob Ottensten) med til New York Yankee Stadium. Efter sin kones død, er Shmuli flyttet hjem til sine forældre i Ryparken. Han er lettere desillusioneret og træt af den religiøse og kulturelle kamp, som foregår mellem de jødiske og muslimske beboere i området.

Shmuli er halvvejs til New York sammen med sin småkriminelle ven, Weinberger (Nicolas Bro), da han pludselig falder over kærligheden i form af den pakistanske kioskejer, Amina (Louise Hart). Shmulis forældre er bestemt ikke begejstret over hans valg af kæreste, men det er ikke alene på hjemmefronten, at Shmuli og Aminas forhold giver problemer. I en verden, hvor konflikten mellem jøderne og palæstinenserne konstant raser, bliver de nødt til kæmpe for retten til deres kærlighed.

Manden bag ”Uden for kærligheden” er Daniel Espinosa. Som i hans to tidligere film, har han valgt at arbejde sammen med den talentfulde David Dencik (som man sikkert kan huske fra sidste års anmelderroste ”En Soap”, hvor Dencik spillede den transseksuelle Veronica). Dencik er overbevisende i rollen, som den triste Shmuli, der føler sig rastløs og fanget af omverdenens forventninger og regler. Hans upolerede fremtoning kombineret med hans skæve smil brænder igennem lærredet, og tilføjer hans karakter troværdighed og oprigtighed.

”Uden for kærligheden” er en smuk og usædvanlig film, der når helt i dybden uden at skrabe bunden. Med udgangspunkt i en ægte Romeo og Julie historie genspejles konflikten mellem jøder og Muslimer sig i denne lille filmperle af Daniel Espinosa

Titel: Uden for kærligheden
Original Titel: Uden for kærligheden
Premieredato: 16. maj 2007
Instruktør: Daniel Espinosa
Skuespillere: David Dencik, Louise Hart, Nicolas Bro, Dick Kaysø, Karen-Lise Mynster, Jacob Ottensten, Ari Bassan
Spilletid: 100 min.
Selskab: Thura Film, 2007
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Two Popes
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovetKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...