Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Uden Trusser i Tyrol

25. marts 2008 af Michael Panduro

3 stjerner Skriv en kommentar

Uden Trusser i Tyrol billede

Tysk sengekantsfilm i Lederhosen

Hvor vi danske havde vores sengekants og mazurkafilm, så havde tyskerne deres Tyroler-sex-komedier i 70erne og ”Uden Trusser i Tyrol” er et tidstypisk eksempel. I blandt alper, enge og bondegårde hopper, danser og boller de lystige skuespillere sig igennem et hav af mere eller mindre morsomme, seksuelle situationer mens filmens fuldstændigt ikke eksisterende plot folder sig ud.

Ikke et sekund er sparet og ikke en kvinde – heller ikke de mindre tiltalende af dem – får lov at beholde tøjet på hele vejen igennem. I stedet bruges enhver tænkelig og utænkelig undskyldning for at smide tøjet og valse nøgne rundt i de tyske fjelde. Det er dumt, det er tosset, det er grænseløst uerotisk, men det har en kitsch-værdi der er helt ude af skalaen.

Her er landsbytosser, sleske gamle mænd, storbarmede, modne kvinder, unge, trusseløse mädchen og lystig musik. Tempoet er lige så højt som i de danske pendenter, så der er både plads til et vældigt stort persongalleri, seksuelle forvekslinger, upspeedede Benny Hill-jagte, barnlige vittigheder og meningsløs dialog.

Den tilflyttede bybo, der har overtaget en gård i Tyrol, og som reelt må siges at være vores hovedperson, må både kæmpe med de mandlige arbejderes ”kæppe”, de kvindeliges manglende moral og den tilflyttede Italiener, der selvsagt må være enhver kvindes drøm. Enhver chance for at gøre grin med homoseksuelle omfavnes og det etablerede etablissements ideer om seksualmoral bliver også angrebet mens musikken spiller og safterne løber højt.

Det er selvsagt ikke filmkunst vi har med at gøre, men filmens altoverskyggende kitsch-værdi bør alligevel sikre den et publikum. Der er masser af grin at finde her også selvom det hele overordnet overhovedet ikke giver mening.

Billedesiden er fint restaureret, det klistrede kildemateriale taget i betragtning, men der er masser af tegn på slitage og små fejl rundt omkring. Lydsiden er ligeledes skramlet og overstyret fra tid til anden, men aldrig uforståelig. Det samme gælder de danske undertekster, der er forståelige, men langt fra korrekte hele vejen igennem.

Bonusmateriale er her ikke meget af, kun et fotogalleri med promotion- og marketingbilleder og et stort trailershow med andre AWE udgivelser.

”Uden Trusser i Tyrol” er så obskur og speciel en film at enhver filmnørd med respekt for sig selv ikke burde kunne gå forbi den uden lige at kigge en ekstra gang. Og det kan man roligt gøre for filmen indfrier alle sine løfter om langt ude Tyroler-eskapader.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Uden Trusser i Tyrol
Original Titel: Geh, zieh dein Dirndl aus
Premieredato: 10. marts 2008
Instruktør: Sigi Rothemund
Skuespillere: Elisabeth Volkmann, Alexander Grill, Marie Ekorre, Rinaldo Talamonti, Dorothea Rau, Jürgen Schilling
Spilletid: 85 min.
Selskab: Another World Entertainment, 1973
Genre: Humor
Link: http://www.imdb.com/title/tt0070096/



banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...