Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Undskyld vi flygter

13. maj 2013 af Elsebeth Frederiksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Undskyld vi flygter billede

Fransk komedie, der holder

La grande vadrouille har fået titlen Undskyld vi flygter på dansk var indtil 2008 den mest succesrige franske film med 17,2 millioner besøgende i biografen. Den er i dag betragtet som en af de franske filmskatte og forbliver med at være meget populær i Frankrig.

Filmen handler om besætningen på et britisk bombefly, som styrter ned over Paris. Herefter må besætningen bestående af Sir Reginald (Terry- Thomas), Peter Cunningham (Claudio Brook) og Alan MacIntosh ( Mike Marshall) med hjælp fra den lokale franske befolkning gemme sig og forsøge at undslippe tyskerne. Problemet med englænderne er, at de er utroligt uheldige og hele tiden laver dumme ting, som gør at tyskerne altid er lige i hælene på dem.
I rollerne som de franske medhjælpere og redningsmænd ses Augustin Bouvet og Louis de Funés, som spiller fremragende og viser den franske skuespillerskat frem.

Når man begynder at se filmen minder den en del om den populære engelske tv-serie 'Allo 'allo, som stammer fra firserne og som også gør nar af tyskerne på den groveste vis. Det gør Undskyld vi flygter også. Den er et virvar af ulykker, sprogforvirring og fald-på-halen humor.
Det er til at forstå hvorfor så mange mennesker har set denne film i Frankrig og selvom filmen ikke helt lever op til nutidens kriterier for en komedie, hertil er der for meget falde-på-halen komedie i den til, at den rammer mig helt, selvom mange nok er uenige med mig.
Filmens kvalitet er helt klart, at den formår at gøre nar af tyskerne på en sådan måde at selv tyskerne i dag sikkert ville finde den sjov. For den indeholder ikke meget kritik af den tyske besættelse, men behandler den med lige dele ironi og humor, så man selvom det ikke vises meget, forstår man alligevel, at landet er besat. Selvom det er en komedie, kan man alligevel fornemme alvorligheden med situationen og det gør, at filmen holder, helt ind i 2013.
Vive la France!

Ekstra materialet er ikke nævneværdigt. Der er kun slideshow og nogle biografier over skuespillerne, som man sagtens kan leve uden.

Another World Entertainment.

Titel: Undskyld vi flygter
Original Titel: La grande vadrouille
Premieredato: 13. maj 2013
Instruktør: Gérard Oury
Skuespillere: Louis de Funès, Claudio Brook, Mike Marshall, Marie Dubois
Spilletid: 119 min.
Selskab: 1966
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...