Bruce Willis skal ikke have skyld for at vælte sig i A-liste-produktioner for tiden. Storhedstiden er længe siden, og man oplever ham ofte i triste og halvbillige film, hvor han blot er en skygge af fordums styrke. Vice er ingen undtagelse. Hans ansigt på omslaget signalerer action, og det er da korrekt sådan rent genremæssigt, men pedalen er langtfra i bund.
Kort fortalt så befinder vi os i et fremtidsunivers, hvor den magtfulde Julian Michaels (Willis) har opbygget et forretningsmæssigt imperium, hvor helt almindelige mennesker kan betale sig fra at udleve deres forskruede idéer. Hvis man drømmer om vulgære eller voldelige fantasier, så kan de blive til virkelighed i Vice. Michaels har nemlig skabt en række menneskelignende robotter, som agerer fuldstændig som mennesker, og som reagerer ligeså paniske og skrækslagne som vi andre nok ville gøre, hvis vi blev forsøgt myrdet eller voldtaget. Man kan eksempelvis betale sig fra at slå en robot ihjel, hvorefter denne ”repareres” og gøres klar til en ny opgave dagen efter, uden hukommelse af hvilken ugerning som den gennemlevede dagen før. Med andre ord kan du sammenligne det med at du blev skudt, kvalt eller stukket ihjel hver eneste dag. Ikke rart!
På den måde flytter Vice ganske effektivt sympatien over på de intetanende robotter, som hver dag har det godt i og med at de tror de er mennesker – lige indtil der kommer en tilfældig kunde forbi med syge intentioner. Og det er så her at en politimand kommer ind i billedet (Thomas Jane – The Punisher, Deep Blue Sea). Han vil gerne have stoppet volden i områder. Det bliver ikke lettere af at en af robotterne (Ambyr Childers) rammes af en fejl og udvikler selvbevidsthed, og starter en drabelig jagt for at få hævn over Michaels.
Den første halvdel af filmen var egentlig ganske god, men så går begivenhederne i selvsving, og den spænding og intensitet som trods alt var opbygget, forsvinder ganske langsomt. Vice har sine stunder, men som samlet værk er den ikke stærk nok til at bibeholde sin nerve. Langt hen ad vejen, ligner det at synsvinklen ligger hos den ”defekte” robot kontra stormogulen, men faktisk er det en film om moral og etik, som i sidste ende symboliseres af politimandens metoder til at komme til bunds i sagen.
Vice er en actionfilm med thriller-momenter, som ikke peaker i de områder, hvor den ellers forekommer original. Til gengæld udvander den så klichéerne, og ender som den bløde mellemvare. Den fiser lige ind af det ene øre og straks efter ud af det andet. Med lidt god vilje, så ender vi på tre stjerner.
Bonusmaterialet består af 12 minutters bag om kulisserne i tilblivelsen samt en stak trailers for andre udgivelser til hjemmebiografen.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.