Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Vicky Cristina Barcelona

21. november 2008 af Ellen Norvang

3 stjerner Skriv en kommentar

Vicky Cristina Barcelona billede

Woody Allen har flyttet sig fra England og er taget til Spanien i sin seneste film om 2 piger og deres søgen efter ægte kærlighed.

De to amerikanske veninder, Vicky (Rebecca Hall) og Cristina (Scarlett Johansson), er taget til Spanien i deres sommerferie. De er endt i Barcelona og på et galleri støder de ind i den charmerende kunstner, José Antonio (Javier Bardem), der ikke ligger fingre imellem hvad han kunne tænke sig med de 2 veninder. Cristina er fristet fra starten hvorimod den forlovede Vicky skal blødes op. Deres ferie udvikler sig til en passioneret rejse ind i Spaniens varmblodige fristelser og stemningen bliver ikke mindre rolig af at José Antonios ekskone, Maria Elena (Penelope Cruz), dukker op.

Jeg ved ikke hvorfor amerikanske film altid skal romantisere Europa og nærmest gøre billedet karikeret og alt for eventyrligt.
Men fred være med det, der er en masse lækre ting til øjet. Landskabet og hovedpersonerne kunne ikke være mere sensuelt og hot. På papiret ligner manuskriptet og valget af skuespillere noget til enhver fantasi. Der er ikke noget nøgenhed i filmen, men masser af seksuel spænding. Og hvor der er kælet for disse detaljer mangler filmen simpelthen spænding og kød på historien.
Det visuelle fejler intet, der er proppet til randen med smukke mennesker og yderst delikate stemningsbilleder fra et romantisk landskab. Men der sker ikke meget i filmen.

Penelope Cruz og Javier Bardem klæder hinanden og skaber triviel og kliché-præget spansk ophedet stemning som giver filmen kant. Men det bliver også kedeligt i længden for der er igen ikke meget kød på.

Fans af Woody Allen vil måske mene at ”Vicky Cristina Barcelona” er en af hans bedre film i et stykke tid. Men for andre er filmen en middelmådig komedie der vil være mere morsom end den er og har koncentreret sig for meget om det sensuelle og visuelle end handlingen. Desværre. ”Vicky Cristina Barcelona” har gode skuespillere på rollelisten og kunne blive mere end den er.

Titel: Vicky Cristina Barcelona
Original Titel: Vicky Cristina Barcelona
Premieredato: 21. november 2008
Instruktør: Woody Allen
Skuespillere: Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Rebecca Hall, Javier Bardem
Spilletid: 96 min.
Selskab: Gravier Productions, Antena 3 Films, 2008
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...