Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Vild Kærlighed

20. februar 2004 af Claus Larsen

2 stjerner Skriv en kommentar

Vild Kærlighed billede

Italiensk periodefilm med alt hvad det indebærer

Michele Placido står bag en ny italiensk periodefilm fra årene omkring 1915. Historien handler hovedsageligt om den smukke forfatterinde Sibilla Aleramos (Laura Morante) brevudvekslinger med den unge poet, Dino Campana (Stefano Accorsi), i årene omkring 1. verdenskrig. Men de to mødtes også, hvilket førte til en stormende forelskelse, som vi følger i filmen. Sibillla Aleramos giver Dino sin selvbiografi, og Dino bliver en slags fortæller, idet vi springer fra Sibillas liv til scener fra deres forhold i bjergene og i Firenze. Dino er lidt af et poetisk tilfælde. Han ryger på sindsygehospital og er vel temmelig paranoid, idet han hele tiden spørger til Sibillas mænd. Og Sibilla har en noget broget fortid med et ægteskab, der var foranlediget af en voldtægt og en streng opdragelse med en depressiv mor og en far, der var sin hustru utro.
Som mange periodefilm har man brugt masser af krudt på at genskabe kostumer og settings fra datidens dage, hvilket er lykkedes overdådigt i filmen.Det tekniske er i høj grad på plads. Dens to hovedkarakterer spiller så tøjet er ved et briste, hvilket i rolige øjeblikke ganske enkelt bliver for meget. Stefano Accorsi vandt dog prisen for bedste skuespil ved sidste år Venedig Festival, mens Morante var nomineret til en European Film Award for sin præstation.
Ideen med at lade en film fortælles over brevudekslinger er en god ide og et billigt trick. I denne film er det et billigt trick, fordi den kun dokumentere et forhold til en vis grænse. Bedst er filmene tilbageblik på Sibillas barndom, hvor den unge Katy Louise Saunders spiller den unge forfatterinde. Men der er altså fortællemæssige problemer, der gør det en kende besværligt at følge rundt i filmen. Flere voice-over stemmer læser breve op, og andre igen citerer fra Aleramos’ selvbiografi således man allerede fra starten skal følge godt med i løjerne. Kærlighedstemaet er skruet op i melodramatiske dimensioner, så filmen til sidst ligner en overdådig suppe med alt for mange ingredienser uden videre harmoni. For mange gode intentioner for lidt god film.

Titel: Vild Kærlighed
Original Titel: Un viaggio chiamato amore
Premieredato: 20. februar 2004
Instruktør: Michele Placido
Skuespillere: Staefano Accorsi, Laura Morante, Katy Louise Saunders
Spilletid: 96 min.
Selskab: intra moives og Marco Film (2002)
Genre: Romantik
Link: http://www.marcofilm.dk


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...