Michele Placido står bag en ny italiensk periodefilm fra årene omkring 1915. Historien handler hovedsageligt om den smukke forfatterinde Sibilla Aleramos (Laura Morante) brevudvekslinger med den unge poet, Dino Campana (Stefano Accorsi), i årene omkring 1. verdenskrig. Men de to mødtes også, hvilket førte til en stormende forelskelse, som vi følger i filmen. Sibillla Aleramos giver Dino sin selvbiografi, og Dino bliver en slags fortæller, idet vi springer fra Sibillas liv til scener fra deres forhold i bjergene og i Firenze. Dino er lidt af et poetisk tilfælde. Han ryger på sindsygehospital og er vel temmelig paranoid, idet han hele tiden spørger til Sibillas mænd. Og Sibilla har en noget broget fortid med et ægteskab, der var foranlediget af en voldtægt og en streng opdragelse med en depressiv mor og en far, der var sin hustru utro.
Som mange periodefilm har man brugt masser af krudt på at genskabe kostumer og settings fra datidens dage, hvilket er lykkedes overdådigt i filmen.Det tekniske er i høj grad på plads. Dens to hovedkarakterer spiller så tøjet er ved et briste, hvilket i rolige øjeblikke ganske enkelt bliver for meget. Stefano Accorsi vandt dog prisen for bedste skuespil ved sidste år Venedig Festival, mens Morante var nomineret til en European Film Award for sin præstation.
Ideen med at lade en film fortælles over brevudekslinger er en god ide og et billigt trick. I denne film er det et billigt trick, fordi den kun dokumentere et forhold til en vis grænse. Bedst er filmene tilbageblik på Sibillas barndom, hvor den unge Katy Louise Saunders spiller den unge forfatterinde. Men der er altså fortællemæssige problemer, der gør det en kende besværligt at følge rundt i filmen. Flere voice-over stemmer læser breve op, og andre igen citerer fra Aleramos’ selvbiografi således man allerede fra starten skal følge godt med i løjerne. Kærlighedstemaet er skruet op i melodramatiske dimensioner, så filmen til sidst ligner en overdådig suppe med alt for mange ingredienser uden videre harmoni. For mange gode intentioner for lidt god film.