Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Vilde Rolf 3D (dansk tale)

7. februar 2013 af Rune Bruun Madsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Vilde Rolf 3D (dansk tale) billede

Videospil-hyldest med klassikerpotentiale

Med den kulørte fabel om nedrivningseksperten Vilde Rolf føjer Disney og Pixar endnu en computeranimeret spillefilm med potentiel klassikerstatus til bagkataloget.

Det er ikke alle, der ved det. Men når byens livlige spillehaller, fyldt med både gamle og nye videospil, holder fyraften, starter en fest af en helt anden kaliber. For de medvirkende karakterer i de mange forskellige spil er selve spillet nemlig kun et arbejde, der skal overstås. Om aftenen skal der festes.

Nedrivningsekspert med kæmpehænder
Men for Rolf er livet alt andet end en fest. Mens Felix er helten, er han nemlig skurken i sit spil. En nedrivningsekspert med overdimensionerede hænder, der ødelægger alt og alle, han kommer i nærheden af. Så mens alle de andre drikker champagne (Pac Man er med sin store, gule mund formidabel til at sluge drinks på stribe), må Rolf sove i en bunke murbrokker og gå til anonyme møder med andre computerspils-skurke tynget af lavt selvværd. Hvis bare Rolf kunne få en medalje (ligesom helten Felix), så ville han blive respekteret og hyldet!

Disney’sk dannelsesrejse
Denne søgen efter en medalje kickstarter en klassisk, Disney’sk dannelsesrejse, hvor Rolf langsomt lærer om livets sande værdier. Da han uheldigvis får åbnet portene mellem forskellige computerspil, bryder helvede løs. En række højteknologiske robotter fra et nyt krigsspil slipper ind i spillet Sukkerchok, hvor alt er lyserødt (eller lakserødt, som Kong Kandis hårdnakket påstår) og pigen Vanilje Vanellope gerne vil være racerkører, på linje med de andre seje piger i spillet.

Skurken Rolf, helten Felix og den velproportionerede general Calhoun kæmper for at befri landet Sukkerchok og få Vanellope (der uheldigvis døjer med en programmeringsfejl) på sejrsskamlen.

Opfindsomhed og flabet humor
Det hele foregår i et hæsblæsende tempo og med en imponerende opfindsomhed i de fleste billeder. Felix og Calhoun er ved at drukne i Nesquik-sand, og at blande en sø af cola light med store bomber af menthos får katastrofale konsekvenser (men det ved enhver flittig youtube-bruger selvfølgelig i forvejen…). Små dryp af kæk og flabet humor er drysset ud over de fleste replikker, som da Felix (han er fra et gammelt spil og består derfor af grove, firkantede pixels) erklærer sin kærlighed til Calhoun: ”Nøøøj, hvor er dit ansigt i en flot opløsning”!

Fantasifuld hyldest
Moralerne skæres muligvis ud i pap, men når dette pap er så spraglet som i Vilde Rolf, er det en fryd at overvære. Både børn og barnlige sjæle vil finde filmen særdeles sjov og underholdende. Filmen er en visuelt overlegen og fantasifuld hyldest til gamle videospil.

Og apropos: Man skal ikke se filmen for 3D-effekternes skyld. Filmen er helt sikkert stadig imponerende flot - selv uden dyre briller foran øjnene.

Titel: Vilde Rolf 3D (dansk tale)
Original Titel: Wreck-it Ralph
Premieredato: 7. februar 2013
Instruktør: Rich Moore
Skuespillere: Nikolaj Steen, Mads Knarreborg, Andrea Vagn Jensen
Spilletid: 107 min.
Selskab: Walt Disney Animation Studios, 2012
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://disney.go.com/wreck-it-ralph/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...