Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Dronninggambit
Dronninggambit billede

Far Til Fire & V...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

War Horse

29. maj 2012 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

War Horse billede

Steven Spielbergs film om en hest under første verdenskrig, er fejende flot, men ikke uden problemer.

Det er ganske givet, at nogle mennesker er i stand til at knytte ekstraordinære bånd til et dyr. Alle der har haft en hund ved jo, at lige præcis den hund var helt speciel og ikke som andre hunde i hele verden. I eksempelvis tv-serier som Lassie og film som Befri Willy, visualiseres det tætte bånd mellem menneske og dyr. Dyr, der som regel er klogere end gennemsnittet. På trods af at kommunikationen er overvejende ensrettet, så gribes vi alligevel af fortællingen og menneskeliggør dyrene. Vi udstyrer dem i al fald med følelser som empati og kærlighed, begrundet eller ej, og måske derfor er der basis for at blive ved med at fortælle historier om båndet mellem menneske og dyr.
War Horse er en anderledes måde at lave en krigsfilm på. Den er, som titlen antyder, fortalt gennem en hest.

Vi befinder os i England kort før udbruddet af første verdenskrig. Den unge bondedreng Albert bliver ansvarlig for træningen af en hest ved navn Joey. Sammen pløjer de to mod forventning en stenet mark, og alle er imponerede af det stærke bånd dreng og hest har mellem sig.
Uheldigvis er familien i økonomiske problemer, og da krigen bryder ud, sælger Alberts far Joey til kavaleriet, hvor han skal gøre tjeneste som krigshest.
Albert melder sig til hæren for at finde Joey igen. Alt imens buldrer krigen derudaf, og Joey kommer vidt omkring. Han oplever ikke så få ting i en tragisk krig, hvor heste ikke kan stille meget op mod granater og kampvogne.

War Horse har fået en masse nomineringer og har da også vundet et par priser, blandt andet årets bedste film fra Det Amerikanske Filminstitut. Filmens kvaliteter er da heller ikke til at komme udenom. I instruktørstolen sidder Steven Spielberg, og han kan bestemt sit håndværk. Filmen er kompositorisk fremragende og visuelt er den en ren fest. Fantastisk flotte billeder, der virkelig kommer til deres ret på blu ray. Desuden er der et eminent lydspor og soundtrack, der understøtter filmens fortælling fornemt.
Men der er naturligvis en anke ved alt dette. For dygtig som hr. Spielberg er, så ved han også nøjagtig hvilke knapper der skal skrues på og hvilke håndtag, der skal hives i. Med mindre man er helt apatisk, så kan man ikke undgå at blive berørt af filmen, men man sidder tilbage med en lidt beskidt følelse. For seeren bliver manipuleret i den grad, hver gang der sker et eller andet hvor vi skal føle et eller andet giver musikken den fuld gas akkompagneret af billedsiden, og man er ikke et sekund i tvivl om, at her skal der grædes. Fortællingen kan sagtens stå alene, uden at man hele tiden får at vide hvordan man skal føle.

Et andet problem med filmen er ganske enkelt indholdet. Der er en modsætning mellem den glade hestehistorie, der er taget lige ud af Penny-blad og så gruen i skyttegravene under første verdenskrig. Det virker kunstigt og unødvendigt, og det er klart, at fortællingen om en dreng og en hest ganske enkelt ikke kan bære de 2 1/2 time, den varer i den kontekst.

War Horse får alligevel tre stjerner, da det er en gedigen film med nogle imponerende flotte scener, der ikke kan undgå at imponere.
Det skal også nævnes, at vores egen Nicolas Bro er at finde i en birolle, og at han klarer den med bravour.

Der er ganske lidt ekstramateriale på udgivelsen. Men lidt baggrundshistorie og making of er der da.

Filmen er venligst stille til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: War Horse
Original Titel: War Horse
Premieredato: 29. maj 2012
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Jeremy Irvine, Emely Watson, Nicolas Bro, Tom Hiddleston
Spilletid: 146 min.
Selskab: Dreamworks, 2012
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
CloudsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...