Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wasteland Tales

12. november 2010 af Jesper Skovlund

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wasteland Tales billede

Klichéer

Det er skønt med filmelskere, måske endda en kult af mennesker der elsker bestemte skæve genrefilm fx civilisationsundergangsfilm som Mad Max-filmene med en ung Mel Gibson som stjerne. Noget andet er, hvis den samme kult sætter sig for at skabe film indenfor genren. Man har ikke nødvendigvis filmisk talent, fordi man elsker film. Det må man sande efter at have set de seks kortfilm der under samleoverskriften ”Wasteland Tales” nu udgives på DVD. Filmene blev vist på en for de fleste mennesker ukendt filmfestival, MovieBattle Festivalen der afholdtes i København 2010 under overskriften post-apocalypse. Filmene er: “The Last Warrior” (Shaky Gonzalez); “Eastern Army” (Philip Th. Pedersen); “Connected” (Jonas D. Mouritsen); “I Barbari Del CPH” (David Sakurai); “Max Fury” (Jack Hansen); “Tutorial – How to Kill a Racist” (Solkongen).

Civilisationsundergangsfilm er en genre der næppe er fare for dør ud; vi mennesker bidrager til stadighed så rigeligt til dystopien. Men genren skal selvfølgelig plejes for se-værdighedens skyld. Og det betyder alt andet lige at manuskriptforfatter og instruktør m.fl udfordrer genren, ikke mindst dens allermest fortærskede klichéer. Fx har Lars von Trier med vanlig konsekvens ladet forstå at hans næste film ”Melancholia” som udgangspunkt lader Jorden gå under. Mindre kan vel gøre det for at fortælle en væsentlig historie om de overlevende på Jorden. I 2010 kunne man fx glæde sig over John Hillcoats stærke og dybt pessimistiske ”The Road”.

De mange unge mennesker bag wasteland-kortfilmene kan deres genre. Der spares ikke på økokatastrofer, action, blod og kannibalisme. Og alle har sikkert haft det rigtig sjovt, men man leder forgæves efter et plot, en billedside eller en skuespillerpræstation med talent. Et sikkert kendetegn på en films professionalisme er, om den er i stand til at tage sig selv alvorligt, dvs. at gennemføre en stil, tone, et plot der rækker udover genren. Måske med undtagelse af Shaky Gonzalez´ ”The Last Warrior”, der næppe kan skjule ironien med hårdtslående kvinder og Thomas Eje som den sidste mand i verden, er det ikke til at afgøre om filmene her egentlig vil andet end at dokumentere indsigt i genrens klichéer og stereotypier. Denne udgivelse burde være forblevet indenfor kultens egne rækker.

Titel: Wasteland Tales
Original Titel: Wasteland Tales
Premieredato: 19. oktober 2011
Instruktør: Jens Raunkjær Christensen, Jonas Drotner Mouritsen, Shaky González, Jack Hansen, Philip Th, Pedersen
Skuespillere: Thomas Eje, Maja Mae, Kim Sønderholm, Dennis Haladyn
Spilletid: 72 min.
Selskab: Phenomena Pictures, 2010
Genre: Sci-Fibanner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...