Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

We Don’t Live Here Anymore

20. september 2005 af Jesper Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

We Don’t Live Here Anymore billede

Dramaet forbliver udramatisk, da vi ikke får lov at føle med karaktererne.

Jack (Mark Ruffalo) er gift med Terry (Laura Dern), men har en affære med Edith (Naomi Watts). Hun lever i et ægteskab uden kærlighed med Hank (Peter Krause), som til gengæld har et godt øje til en del kvinder – heriblandt Terry.

We Don’t Live Here Anymore er et drama med utroskab som sit altdominerende tema. Utroskab på tværs af to vennepar, der hver for sig har opgivet tanken om et lykkeligt ægteskab. Vi ser det med det samme. Jack render nok engang et hurtigt ærinde med Edith, efterfulgt af et hidsigt skænderi mellem Jack og Terry, der fra start af cementerer, at deres ægteskab med to børn er løbet af sporet. Senere får vi at vide, at Hank har gjort tilnærmelser til Terry, mens hver deres partner har løbet deres lille ærinde efter flere øl.

Konflikten er således sat fra første scene, og det efterfølgende er et stemningsportræt af de tilsammen seks relationer, fire mennesker kan give. Men dramaet bliver aldrig ægte og personerne aldrig troværdige, for vi tvinges til at betragte det på følelsesmæssig afstand uden chance for at leve os ind i eller forstå karaktererne. Og vi keder os i ordets mest enkle betydning, for filmen er mestendels uden intensitet og hvad værre er, uden nogen form for kemi.

Mark Ruffalo og en sært uinspireret Naomi Watts skal forestille at være nyforelsket og trodsende de faste parforhold, men der er ikke der ligner en gnist imellem dem. På samme måde er venskabet mellem Mark Ruffalo og den relativt ukendte – og i We Don’t Live Here Anymore usandsynligt kedelige - Peter Krause helt uden engagement.

Der, hvor vi finder en snert af det gode drama, er i hovedpersonerne Jack og Terrys ægteskabelige krise. En halvhjertet indre voice-over hos Jack virker ret så malplaceret, men We Don’t Live Here Anymore rammer indimellem lidt af det intense drama i spillet mellem Laura Dern – som vi ikke har set meget til siden hun blev jaget af Spielbergs dinosaurer i Jurassic Park – og Mark Ruffalo. Dern sidder på de rammende replikker og Ruffalo, der igennem de seneste år har vist, at han er et af de mest spændende unge navne i Hollywood – forstår at lægge ansigtet i de rette afvisende og tænksomme folder. Men vi kan i det store billede kun bruge det i begrænset omfang, for når deres ægteskab krydsklippes med filmens øvrige personer, så taber filmen hurtigt det gode drama.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: We Don’t Live Here Anymore
Original Titel: We Don’t Live Here Anymore
Premieredato: 29. august 2005
Instruktør: John Curran
Skuespillere: Mark Ruffalo, Laura Dern, Naomi Watts, Peter Krause
Spilletid: 94 min.
Selskab: Front Street Productions & Renaissance Films
Genre: Drama
Link: http://wip.warnerbros.com/wedontlive/
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...