Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Welcome

18. marts 2010 af Ole Jessen Hansen

5 stjerner Skriv en kommentar

Welcome billede

"Welcome" er et skræmmende "wake-up call" med ingredienser som kærlighed, afmagt, drømme, forståelse og venskab.

Bilial (Firat Ayvverdi) er en 17-årig ung kurdisk dreng, der har transporteret sig selv hele vejen fra Irak til den franske havneby Calais.

Målet er London på den anden side af kanalen, hvor en ung pige som han har mødt i en flygtningelejr, venter på ham.
Men selv om England er så tæt på, at han kan se landet på den anden side af kanalen, er den korte afstand en større udfordring end de mange tusind kilometre det har lykkedes ham at forcere indtil videre.

Den eneste måde at komme over kanalen, er via en af de mange menneskesmuglere der tilbyder deres "services" til de mange flygtninge, der opholder sig i havnebyen Calais. Bilal møder en ven fra hjembyen, og sammen med nogle andre flygtninge, begiver de sig gemt i en lastbil over den engelske kanal. Men da gruppen skal igennem grænsekontrollen går det galt: for at undgå at blive opdaget, skal Bilial tage en plasticpose over hovedet, og trække vejret i den. Denne opgave bliver for meget for Bilal, da han på sin vej igennem Tyrkiet, er blevet tortureret med en plasticpose over hovedet. Gruppen bliver opdaget, og sent tilbage til Frankrig.

Tilbage i Frankrig, bliver Bilal desperat, da han har svært ved at se hvordan han skal komme over til London, og sit livs kærlighed. Han beslutter sig for, at han vil forsøge at svømme over kanalen. Men han har lige et problem: han kan ikke svømme. Så han tager til den lokale svømmehal for at lære at svømme. Her møder han den gamle franske mestersvømmer Simon (Vicent Lindon) der siger ja til at lære den unge kurdiske dreng at svømme.

Simon har en krise i sit liv, da han er ved at blive skilt fra sin kone Marion (Audrey Dana). Hun er hans livs kærlighed, men hun er blevet forelsket i en mand, der er mere idealistisk end Simon, og som arbejder som social hjælpemedarbejder på havnen i Calais, hvor han blandt andet er med til at illegalt uddele mad til de mange flygtninge.

Bilial og Simon finder ud af, at de kan bruge hinanden. Bilial i jagten på at lære at svømme, og dermed nå sit store mål: London, og Simon i den desperate jagt på at vinde sin kone tilbage.

Det ender med et stort venskab imellem de to, men som den socialrealistiske film denne film er, så er slutningen på filmen ikke rosenrød, men sørgelig og realistisk.

Denne film har gjort et stort indtryk på mig. Ganske få tusind kilometre fra Danmark, ligger Europas mexicanske grænseovergang, i jagten på det forjættede land, der ikke hedder USA, men England. En havneby fyldt med mennesker, der leder efter det lykkelige liv som de tror ligger i England. Indbyggerne i Calais må ikke hjælpe disse tit forarmede mennesker, i frygten for at bliver straffet for at hjælpe en flygtning. En problemstilling som vi også kender til i Danmark.

Filmen er utrolig flot fortalt, med afdæmpede og flotte skuespiller præstationer, af specielt de tre hovedroller. Rollen som Bilal bliver spillet af en amatør, der aldrig har spillet skuespil før, eller stået foran et kamera. Overfor ham står en af de største skuespillere i Frankring pt. Vicent Lindon, der først ret sent blev skuespiller, men brillerer i rollen som Simon, der har mistet alt håb, men finder kræfter i sit venskab med Bilal.

En flot fransk film som kun kan anbefales hvis du vil have en filmoplevelse ud over det sædvanlige.

5 store stjerner fra mig til denne film.

Titel: Welcome
Original Titel: Welcome
Premieredato: 18. marts 2010
Instruktør: Fillippe Lioret
Skuespillere: Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Audrey Dana
Spilletid: 105 min.
Selskab: Nord-Ouest productions, Camera film, 2009
Genre: Drama
Link: http://www.welcome-filmen.dk


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...