Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Widows

22. november 2018 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Widows billede

Viola Davis viser endnu engang, hvorfor hun hører til eliten af de absolutte bedste skuespillere. I ”Widows” bliver alt vendt på hovedet, og kvinderne står stærkest i en mandsdomineret verden. Det er barskt, hårdt, og meget underholdende.

Instruktøren Steve McQuenn er kendt for sine lange filmsekvenser som bl.a. for den provokerende film om sexafhængighed ”Shame” og ikke mindst den oscarvindende ”12 years a Slave”. Denne gang har han skiftet retning, og der er skruet helt op på intensiteten med et nyt amerikansk kup drama i ”Widows”. Han har fået bestseller forfatteren Gilian Flynn, bedre kendt for sin roman ”Gone Girl”, med om bord for at give kvinderne sårbarhed og . Og det går ikke stille for sig!

De seje kvinder
I Chicago følger vi fire forskellige kvinder. De har udelukkende det tilfælles, at deres mænd var kriminelle, og efter et forfejlet kup, hvor mændene omkom, står kvinderne nu tilbage med en kæmpe pengegæld. Sideløbende følger vi nutidens Chicago, som er ved at eksplodere mellem fingrene på magthaverne. Derfor beslutter Veronica ( Viola Davis) at tage affære, og finder skitserne hendes afdøde mand, Harry (Liam Neeson) efterlod. Dette bliver et spørgsmål om tillid og samarbejde i et korrupt samfund.

Fantastiske Davis
En ting er sikkert - Viola Davis er bad-ass! Hendes præstation er solid og stærk, og fremstår klart som filmens højdepunkt. Det skulle ikke komme som en overraskelse, hvis hun endnu engang bliver nomineret til en Oscar. I de yderligere roller ses en Colin Farrell som usympatisk politiker, men også stortalentet Daniel Kaluuya viser nye takter som psykopatisk voldsmand, når hans politiker og kriminelle bror har brug for hjælp. Elizabeth Debicki, som de fleste nok bedst kender fra Susanne Biers tv-serie ”The Night Manager” viser sit talent for komik, og hun formår at bruge sin skønhed og charme – også selvom hendes Alice er ved at bryde sammen efter tabet af hendes mand.

Fornuftig underholdning med et fint budskab
Handlingsplottet kan til tider virke lidt forvirrende. Den følger både forløbeligt hos de sårende enker og samtidig skal vi også være vidne til autoriteternes magtmisbrug, og der forekommer alt for mange unødvendige plottwist. Og som set i mange andre film, så er alle redskaberne præcis lige der, når man har brug for dem. Men ”Widows” formår stadig at holde niveauet højt, og man sidder og hepper som en gal på enkerne. De er sårbar, de er hårde og kæmper desperat for overlevelse. Hvilket kan være en hård opgave, nu hvor man lige har mistet sit livs kærlighed. Til sidst er det også dejligt at se, en sort og mand kvinde i et forhold, hvor intet er racistisk anlagt, men der blot er kærlighed imellem to individer.

”Widows” er årets kup film. Vi får et mix af popcornsunderholdning med et fornuftigt budskab. Plottet kan til tider føles lidt for overdrevet, men man føler sig stadig engagereret i kvindernes mission. Og Viola Davies hører til nutidens absolutte bedste skuespillere.

Titel: Widows
Original Titel: Widows
Premieredato: 22. november 2018
Instruktør: Steve McQueen
Skuespillere: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell, Brian Tyree Henry, Daniel Kaluuya, Jacki Weaver, Carrie Coon, Robert Duvall, Liam Neeson
Spilletid: 129 min.
Selskab: Regency Enterprises, 20th Century Fox, 2018
Genre: Action , Drama
Link: https://www.foxmovies.com/movies/widows
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...