Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Wild Rose

23. juli 2020 af Anna Engmann

4 stjerner Skriv en kommentar

Wild Rose  billede

Jessie Buckley stjæler rampelyset i noget så sjældent som en film om en countrysangerinde i Glasgow, en præstation, som hun modtog en BAFTA-nominering for.

Glasgow, Skotland. En ung kvinde trækker sin hvide cowboystøvle op over en fodlænke, der er fastgjort til hendes ankel. Scenen er sat.

Rose-Lynn er blevet prøveløsladt fra fængsel, hvor hun sad inde for at have smuglet stoffer ind til en gruppe kvindelige fanger. Selv nægter hun at have vidst, hvad der var i pakken. Hun vender tilbage til livet som som mor til to i Glasgows arbejderklassemiljø. I virkeligheden drømmer hun dog om at tage til Nashville og blive en stor countrysanger. Hvorfor lige country? Det er tre akkorder og sandheden ifølge Rose-Lynn.

I første omgang skaffer hendes mor, som har passet hendes børn imens Rose-Lynn var i fængsel, hende et arbejde som rengøringsdame. Hun skal gøre rent hos en familie i et velhavende kvarter, og når hun er alene i huset skråler hun løs og dagdrømmer om at stå i rampelyset. En dag opdager Rose-Lynns arbejdsgiver hendes talent, og hun beslutter sig for at hjælpe Rose-Lynn med at skaffe midler, så hun kan rejse til countrymusikkens mekka, uvidende om, at Rose-Lynn er mor til to og dermed ikke er så fri, som hun tror.

‘Wild Rose’ er en vaskeægte coming of age-film om frihed og ansvar, om at følge sine drømme men også stå ved sine valg. Filmen er et sympatisk portræt af en sommetider usympatisk ung kvinde. Jessie Buckley, som tidligere har medvirket i det kritikerroste drama ‘Beast’ (2018), bør stå overfor et regulært gennembrud med ‘Wild Rose’. Hun er overbevisende som den fandenivoldske og umiddelbare Rose-Lynn, der det ene øjeblik brøler af grin på pubben og det andet spurter hjem fordi hun har glemt, at hun skulle spise pizza med sine børn.

Særligt scenerne mellem Rose-Lynn og hendes mor (spillet af Julie Walters) er svære ikke at blive berørt af, da deres forhold er så betændt ikke mindst på grund af deres socioøkonomiske status og de begrænsninger og udfordringer dette giver dem.

I det hele taget er der ikke mange dårlige ting at sige om ‘Wild Rose’. Desværre er slutningen for letkøbt og smager lidt for meget af candyfloss. Selvom man under Rose-Lynn en happy end, kunne mindre også sagtens have gjort det.

Titel: Wild Rose
Original Titel: Wild Rose
Premieredato: 23. juli 2020
Instruktør: Tom Harper
Skuespillere: Jessie Buckley, Julie Walters, Sophie Okonedo, Matt Costello, Jane Patterson
Spilletid: 100 min.
Selskab: BFI Film Fund, Creative Scotland, Entertainment One, 2018.
Genre: Andet , Dramabanner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...