Vi kender alle problemet, skal vi vælge et flot maleri eller skal vi vælge en god bog, eller måske ikke? Det er i hvert fald den noget forcerede præmis i filmen Words & Pictures.
En fordrukken og selvdestruktiv litteraturlærer, Jack Marcus (Clive Owen), på en fin skole i USA, hvis liv er ved falde fra hinanden på grund af hans alkoholmisbrug får i starten af filmen at vide, at skolen ikke længere vil hånden under ham. Det bliver værre, da en tidligere anerkendt maler (Juliette Binoche), og nu lærer, begynder at stille spørgsmålstegn ved værdien af ordet overfor billedet, og med det er startskuddet affyret i en kamp mellem billedet og ordet, og en kamp mellem to ødelagte, men Pia
passionerede mennesker.
ikke den store dybde
Og det er sådan set filmen i en nøddeskal. Bevar mig vist, der er dog et par sideplot omkring forholdet mellem de studerende, fakultetet og de to hovedpersoners familie, som faktisk er meget autentiske og interessante, men det hele handler i sidste ende om forholdet mellem de to ‘modsætninger’, og det er ikke nær så spændende som det burde være.
De to skuespillere er uden tvivl dygtige og er årsagen til, at man bliver revet med, når de forventede sker undervejs. Hvor Owen er offensiv og hans krise udadvendt, så er Binoches krise mere indadvendt og det skaber en god dualitet i forholdet mellem dem, der giver en lyst til at se filmen til ende.
Words & Pictures er en klassisk romantisk komedie, der dog har lidt kant, fordi begge hovedkarakterer er ødelagte i stedet for blanke hollywoodsmukke mennesker. Historien er dog så kunstig og mangler den dybde, den ellers ønsker at have, hvilket tydeligt kan ses ved, at det tager dem hele filmen at komme frem til, at hverken ord eller billede kan stå alene.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.