Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Yesterday

27. juni 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Yesterday billede

”Yesterday” er en sød og charmerende sommerfristelse i heden, hvor Himesh Patel og Lily James skinner igennem.

Danny Boyle har lavet fantastiske og mindeværdige film igennem årene. Bl.a. den sorte komedie ”Trainspotting”, som dengang var banebrydende med en rå tematik. Nu har Boyle så kastet sig over en romantisk komedie med vores yndlings Beatles sange. Og resultatet er blevet meget charmerende.

En verden uden The Beatles
Jack ( Himesh Patel) har prøvet at slå igennem med sin musik i 10 år. Uden meget succes. En dag kommer han ud for et uheld, og da han vågner op igen, har hele verdenen glemt det verdensberømte band ”The Beatles”. Han ser sin chance for at blive en stjerne med Beatles sange, men berømtheden kommer med en pris. Især overfor hans ældste ven og manager, Ellie ( Lily James).

Et charmerende par
I den altafgørende hovedrolle ser vi debutanten, Himesh Patel. Han har haft en lang karriere i den engelske tv-serie ”EastEnders”, men får nu sin chance på det store lærred. Og det gør han ganske udmærket. Han har både talentet og humoristisk sans til at gøre Jack troværdig, selvom han er en stor løgner. Sammen teamer han op med den altid søde Lily James – og de udgør et rigtig sødt og charmerende par. Patel er naturligvis hverken Ringo, John, George eller Paul. Men han formår stadig at lave sin egen twist på Beatles klassikerne, og man må give ham respekt for at synge nogle af verdens bedste sange selv.

Curtis og Boyle magi
Manuskriptforfatteren over alle romantiske komedier, Richard Curtis, har her teamet op med Danny Boyle for at levere en vaskeægte romantisk komedie. Ideen om en verden, hvor The Beatles aldrig har eksisteret, kunne enten være god eller katastrofal, men de slipper meget godt fra det. Selvom plottet er forudsigeligt og til tider spiller på alle de klassiske klichéer, så er resultatet stadigvæk meget charmerende og rørende. Dels takket være den gode kemi imellem Patel og James.

”Yesterday” er en sød, sjov og charmerende romantisk komedie her i sommervarmen. Filmen solstråler kommer fra debutanten, Himesh Patel og Lily James, som er med til at løfte filmens niveau. Richard Curtis’ manuskript er charmerende og man kan nemt overse de klassiske klichéer, og Danny Boyle har som altid et godt visuelt blik. Selvom filmen ikke er en biografi af The Beatles, så er det naturligvis en hyldest – og det er et dejligt genhør med alle klassikerne.

Titel: Yesterday
Original Titel: Yesterday
Premieredato: 27. juni 2019
Instruktør: Danny Boyle
Skuespillere: Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon, Lamorne Morris, Sanjeev Bhaskar, Meera Syal
Spilletid: 116 min.
Selskab: Working Title Films, UIP, 2019
Genre: Humor , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...