Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Persiske Lektioner
Persiske Lektioner billede

Supernova
Lille Sommerfugl
Loki
Black Widow
Wandavision
The Falcon And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Zu Warriors.

13. januar 2010 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Zu Warriors. billede

Kinesisk action eventyr der byder på et overflødigshorn af effekter og drabelige sværdkampe. Der bliver ikke sparet på noget her, selvom det måske havde pyntet lidt på helheden.

Højt i himmelen ligger den fortryllende bjergkæde Zu. Her er tre riger, der sammen udgør en magisk helhed. Men noget ondt og mørkt truer idyllen. Ondskaben Mordo vil skabe splid og ondskab i Zu, og snart må de gode krigermunke lette fra bjergsiderne, og tage kampen op imod Mordo. Dette skal gøres inden de magiske Åndeblomster dør ud, for da vil det for altid være for sent at redde Zu. Himmel og Tordens sværd må blive samlet, og først da kan kampen tages op. Men Mordo har allerede samlet sin skyggehær af ondskab, og total ødelæggelse truer de magiske bjærge i Zu.

Zu Warriors eller The Legend of Zu som den også hedder, er en slags opfølger til Zu - Warriors of the magic mountain fra først i 80'erne. Begge film er instrueret af den legendariske Hong Kong filminstruktør Tsui Hark. Tsui Hark har instrueret og produceret en mængde film. Omfanget er så stort, at det er svært at sige helt præcis hvor mange han har haft med at gøre. Han har de sidste mange år været en produktiv herre og laver stadigvæk film i god gammel Hong Kong stil. Hans første film om Zu blev en milepæl i Hong Kong Fantasy filmhistorien, og dens effekter var banebrydende og den specielle brug af snoretræk, der fik skuespillerne til at flyve blev siden brugt igen og igen, også udenfor Hong Kong. Den første film om Zu har også været en stor inspiration for andre instruktører verden over.

Zu Warriors som del 2 i serien er kommet til at hedde på Dansk er fra 2001, og således ikke et frisk produkt fra Tsui Harks kreative værksted. Det til trods ser den spritny ud, og dens hav af computereffekter er for det meste godt med, i forhold til hvad der bliver produceret i dag. Zu Warriors er et sandt bombabament for sanserne. Der er faktisk ikke en scene, hvori der ikke indgår en computereffekt, og de mange sværdkampe er flot peppet op på den visuelle side. Folk flyver, ondskaben manifestere sig i form af en sværm flyvende kranier, magiske sværd slår gnister og alfer, troldmænd og ægte helte står skulder ved skulder for at få lidt tid i den actionmættede historie.

Heldigvis formår en række stærke skuespilpræstationer at brænde igennem alt det visuelle, og dette bringer en kende menneskehed ind i al det unaturlige og utrolige. Både Eric Cheng og Zhang Zi Yi er gode, men specielt må nævnes den levende legende Samo Hung i rollen som krigerpræsten med de lange hvide øjenbryn. En rolle som han gentager fra den første film i serien. Samo Hung der har medvirket i et utal af Jackie Chan Film, formår her at bringe en vis pondus til rollen som den gamle vise mand, der ikke er bange for selv at drage i kamp imod ondskaben selv. Men hvem ville i øvrigt være bange, hvis man havde øjenbryn som ham. De og deres kunnen er i sig selv et syn værd.

Er man ikke vant til at se Hong Kong film, kan det hele måske virke en anelse overskruet. Historien vil så meget, og effekterne og kampene vil endnu mere. Det ville faktisk klæde helhedsindtrykket, hvis der ikke var så meget drøn på hele tiden. Men det være sagt så er Zu Warriors bestemt et kig værd. Den koger over af ideer og vilde indfald, og bare 15 minutter inde i filmen er man allerede helt bombet af indtryk. Det er bestemt ikke alle film, der kan det, men Tsui Hark er nu sluppet ganske udmærket fra denne Fantasy-Basker, der gir baghjul til det meste i samme genre.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne udgivelse.

Billede og lyd er godt overført, og den længe ventede udgivelse af Zu Warriors på Dansk DVD er ventetiden værd. Billedet står flot og skarpt, og de mange digitale effekter kommer fint til deres ret i denne pæne udgivelse fra Nordisk Film.

Filmen kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Zu Warriors er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Zu Warriors
Original Titel: Shu Shan Zheng Zhuan
Premieredato: 5. januar 2010
Instruktør: Tsui Hark.
Skuespillere: Eric Cheng, Patrick Tam, Jacky Wu, Celina Cheung, Kelly Lin, Louis Koo, Zhang Zi Yi, Samo Hung Kam-Bo.
Spilletid: 104 min.
Selskab: 2001
Genre: Actionbanner
Overskrift Højre Block
Mulan (2020)
Jungle Cruise
Werewolves Within
Ice Road
Calamity Jane – ...
Japanske fortæll...
Billie
Tig Notaro: Draw...
Old
Snake Eyes: G.I....KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...