Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Falcon And T...
The Falcon And The Winter Solider billede

Persiske Lektioner
Lille Sommerfugl
Loki
Black Widow
Wandavision
Supernova


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Zyzzyx Road

25. september 2007 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar

Zyzzyx Road billede

En god thriller til de våde efterårsaftener.

Efter en skæbnesvanger nat på et kasino i Las Vegas, møder familiefaderen Grant en kvinde ved navn Melissa. Selvom Grant er gift og har en datter, bliver han straks optaget af Melissa, og de finder et hotelværelse hvor de kan hygge sig. De bliver dog hurtigt afbrudt af Melissas ekskæreste Joey, som Grant ved et uheld slår ihjel. De smider ham i bagagerummet, og kører ud af Zyzzyx Road i ørkenen for at begrave ham. Grant graver graven, men da han åbner bagagerummet er liget væk. Snart er bogen eller noget ude efter hævn.

Allerede fra første scene i bilen, emmer ”Zyzzyx Road” af sort humor og stemning. Det er en utrolig simpel film vi har med at gøre, med et plot som er set mange gange før på andre måder. Alligevel er ”Zyzzyx Road” sin helt egen, især med det noget lille persongalleri. Filmen starter som sagt i bilen, og forhistorien som jeg har fortalt i referatet, bliver fortalt i flashbacks efter et stykke tid. Dette fungerer som et fast håndgreb om tilskueren, der dog straks mærker at der er et eller flere twists i historien. Jeg er ikke den store tilhænger af twists, især ikke efter at ”Saw” filmene har misbrugt dette i ekstremer, og har gjort dette så ugennemtænkt at filmene i sidste ende ikke giver meget mening. Dog formår ”Zyzzyx Road” at holde realismen i sine twists, hvor de fleste film ville forfalde til ekstremiteter og klicheer. Filmen har desuden en helt naturlig rytme, og holder stærkt fast i sine pointer fra start til slut. Selvom slutningen måske virker noget uforløst, simpel og pludselig, kan man i det mindste efterlades med en smule eftertænksomhed, og antiklimatiske slutninger er noget jeg har hyldet siden den geniale ”Children Of Men”. ”Zyzzyx Road” er dog intet mesterværk, den er blot overraskende god. Filmens svagheder ligger i uoriginaliteten og ligegyldigheden, men leder du blot efter en sort humoristisk thriller for underholdningen skyld, er denne bestemt værd at leje eller købe.

”Zyzzyx Road” har som sagt et snævert persongalleri, og hele filmen bliver båret af de tre hovedpersoner Grant, Melissa og Joey. Leo Grillo spiller rollen som Grant. Han har været skuespiller og producer siden 1972, men har kun medvirket og arbejdet på ganske få og ukendte film. Som Grant klarer Grillo rollen fint. Han giver sin rolle den mængde sympati og forvirring der er brug for. Katherine Heigl spiller Melissa, og hende kender du sikkert som Izzie fra ”Grey’s Anatomy” eller Alison i ”Knocked Up”. Heigl er en rigtig dygtig skuespillerinde, og har da også modtaget sin del af priser for ”Grey’s Anatomy”. I hendes meget simple rolle som Melissa, formår hun at tilføje ekstra lag til en karakter, der hurtigt kunne virke som en dum blondine. Sidst men ikke mindst har vi Tom Sizemore som Joey. Sizemore har længe medvirket i en masse b-film der grænser sig til kultfilm, men han har også haft sine chancer i store Hollywood blockbusters. ”Lock Up”, ”Flight Of The Intruder”, ”True Romance”, ”Strange Days”, ”Heat”, ”Saving Private Ryan” og ”Bringing Out The Dead” er blot få film I mandens imponerende resume. Sizemores rolle som Joey fungerer mest som en slags skygge. Der kræves ingen stor indsats for at få rollen til at fungere, og Sizemore klarer da bestemt også dette fint. John Penney hedder filmens manuskriptforfatter og instruktør. Dette er hans debut som instruktør, men han har længe skrevet manuskripter til f.eks. ”The Kindred” og ”Return Of The Living Dead 3”. Penneys fodfæste er derfor i den platte ende af horrorgenren, og på sin egen charmerende facon, smitter det af på filmen her. En fin debut som desværre ikke ender hos det store publikum. Filmen anbefales til alle som finder den interessant efter at have læst denne anmeldelse. Det er en fin lille film uden de store bagtanker, men som formår at underholde hele vejen igennem.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Universal Pictures.

Titel: Zyzzyx Road
Original Titel: Zyzzyx Rd.
Premieredato: 28. august 2007
Instruktør: John Penney
Skuespillere: Leo Grillo, Katherine Heigl, Tome Sizemore
Spilletid: 90 min.
Selskab: Zyzzyx LLC, Universal Pictures, 2007
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Mulan (2020)
Jungle Cruise
Werewolves Within
Ice Road
Calamity Jane – ...
Japanske fortæll...
Billie
Tig Notaro: Draw...
Old
Snake Eyes: G.I....KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...