Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

10 års dagen!

27. april 2009 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

10 års dagen! billede

Alle biografer inviterer børn på 10 år gratis i biografen den 2. maj.

Der blev født omkring 70.000 børn i 1999. De er 10 år i dag eller bliver 10 år i løbet af 2009. De danske biografer inviterer alle de børn der er født i 1999 i biografen lørdag den 2. maj 2009.

At gå i biografen er en ganske særlig oplevelse. Man sætter sig ind i mørket kun for at blive underholdt de næste 1½-2 timer. Den oplevelse er der nogle børn der ikke har prøvet, og det vil de danske biografer gerne give dem.

Elena Arndt-Jensen bedre kendt som Karla i de berømte ”Karla-film” udtaler ”Det bedste ved at gå i biffen er at sidde i den kæmpe sal, lyset dæmpes og man venter spændt på hvad der skal ske ... du kan regne med noget stort!”

Det bliver bakket op af Kasper Kesje bedre kendt som Lille Per fra Far til Fire ”Det er hyggeligt at gå i biografen og få en oplevelse man ikke kan få andre steder “. Faktisk bliver Kasper også 10 år i år. Og Kathrine B. Kaysen, som spiller Mie i Far til Fire som siger ”Jeg synes det er rigtig fedt at gå i biografen, især med veninderne! Det er så hyggeligt at se en god film, og så gå på café og snakke om den. Jeg kan også godt lide at gå i biografen med mine forældre og mine mindre søskende, og se en skøn familiefilm.”

Tiltaget skal være en tilbagevendende begivenhed hvert år den første lørdag i maj. og initiativtagerne glæder sig til at se, hvor mange der vil gøre brug af tilbuddet. Der er nemlig 57.800 biografsæder i Danmark, og med 70.000 10 årige kan der nå at blive rift om pladserne.

Det er Danske Biografer og FAFID (Foreningen af Filmudlejere i Danmark), der står bag initiativet, og formanden for Danske Biografer Kim Pedersen mener ”Årsagen til biografernes initiativ skal ses i ønsket om, at børn skal stifte bekendtskab med film på det store lærred. Nationale og internationale erfaringer fortælles os, at såfremt man ikke i barndomsårene har oplevet en film i biografen, vil man få sværere tilgang til denne oplevelse i voksentilværelsen.

Ud fra denne betragtning, i en tid hvor biografbesøget tilmed er i stigning, +3 % pr. d.d. i forhold til sidste års rekord, vil biograferne med initiativet sikre sig alle 10-årige en gang årligt får en gratis mulighed for at stifte bekendtskab med filmens forunderlige verden på det store lærred, i forhåbningen om at opfostre gode biografgængere. Kald os bare bio-pushere”.


Anders Morgenthaler har lavet plakaten til 10 års dagen. Han fik selv sin spillefilmsdebut i 2006 med Princess, og han var også manden bag ”Carsten og Gittes filmballade”.

Mette Horn er initiativets talskvinde. Mette har selv børn, hun ved hvor vigtigt det er at give børn en god oplevelse ”Det at se en film sammen med sine børn gør, at man - hvis man er heldig får nogle gode fælles reference punkter om de store og små ting her i livet – og findes der en bedre undskyldning for en stor spand popcorn”.banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...