Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Creed Ii
Creed Ii billede

Rocketman
Mary Poppins Ven...
Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

2001: A Space Odyssey IMAX

27. september 2018 af Maria Bjerregaard

6 stjerner Skriv en kommentar

2001: A Space Odyssey IMAX billede

I anledningen af 50-års jubilæet for Stanley Kubricks episke science-fiction eventyr ”2001: A Space Odyssey” vender filmen tilbage på det store lærred, nu i et nyt IMAX format. Og det er helt bestemt et gensyn værd.

Tilbage i 1968 formåede instruktøren, Stanley Kubrick, at skabe en af de mest indflydelsesrige film, som nogensinde er lavet. Dette skyldes de visuelle effekter og den modige fortællerstil, som ikke før havde set dages lys. Selvom filmen er 50 år gammel, så fungerer den stadig fremragende i det 21.århunderede.

Et episk rumeventyr
Vi følger de to amerikanske astronauter, Dr. David Bowman ( Keith Dullea) og Dr.Frank Poole ( Gary Lockwood), der sammen med computeren HAL 9000 er på en mission til Jupiter efter et mystisk fund. Dette fund skal undersøges, da det kan have betydning for menneskehedens udvikling.

Tidløse tematikker
2001: Space Odyssey fik opmærksomhed, ikke kun for dens visuelle billedeside, men også på baggrund af dens vigtige tematikker. Det var første gang, man for alvor stiftede kendskab med kunstig intelligens, og hvad konsekvenser kan være, når robotter overtager menneskets funktioner. Desuden er tematikken om rummet og dens uviden horisonter stadig et genkendt emne for menneskeheden, hvorpå der altid på stillet spørgsmål omkring menneskets udvikling og overlevelse.

Et mesterværk i verdensklasse
Selvom det er næsten 50 år siden filmens premiere, fungerer filmen stadig. Der er næsten ingen dialog i filmen, men til gengæld bliver man opslugt af den fantastiske scenografi og visuelle lækkerier. Hele åbning segmentet med dyrs og menneskets udvikling er helt enestående og dybt fascinerende at se på. Derfor er det også yderst velfortjent, at filmen vandt en Oscar for bedste visuelle effekter helt tilbage i 1969.

”2001: A Space Odyssey” ændrende filmhistorien for 50 år siden, og lagde banen for de visuelle effekter, som vi kender fra nutidens film. Dels er dens historie om menneskets udvikling og intelligens stadig fascinerende, og bestemt stadig aktuel i det 21. århundrede. Filmen er bestemt et kig værd i det nye IMAX format, og du vil blive visuelt forkælet fra start til slut.

Titel: 2001: A Space Odyssey IMAX
Original Titel: 2001: A Space Odyssey
Premieredato: 27. september 2018
Instruktør: Stanley Kubrick
Skuespillere: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Douglas Rain
Spilletid: 149 min.
Selskab: Stanley Kubrick Productions, Metro-Goldwyn-Mayer, 1968
Genre: Sci-Fi
Link: https://www.imdb.com/title/tt0062622/reference


banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...