Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

51st State

19. april 2002 af Jelena Durovic

3 stjerner Skriv en kommentar

51st State billede

Elmo er i England med en ny type narkotika som skulle være millioner værd. Men det bliver ikke let at sælge med en lejemorder på sporet af ham og en kikset englænder som hans hjælper..

Grundet en uheldig episode, som involverer en joint og en uforstående politibetjent, går alle den friskuddannede Elmo McElroys planer om en karriere som kemist i vasken. Mange år senere er det alligevel lykkedes ham at etablere sig indenfor sit felt, bare på den forkerte side af loven. Elmo arbejder for ’The Lizard’ og tjener penge ved at fremstille narkotika. Med opskriften på et nyt superstof beslutter Elmo sig dog til at gå bag om ’The Lizard’s ryg, og han tager til England, hvor han regner med at kunne sælge stoffet til mange penge.
Men så enkelt bliver det ikke. ’The Lizard’ er ikke glad, så han sender den smukke men livsfarlige Dakota Phillips efter Elmo. Som lejemorder er denne Dakota vant til denne slags opgaver og har ingen skrupler, og desuden står hun i gæld til ’The Lizard’. Sagen bliver dog mere indviklet da Dakota finder ud af at Elmos kontaktperson i England er hendes ekskæreste Felix DeSouza. Især fordi Dakota har fået besked på at slå alle ihjel, som er involverede i Elmos nye handel…

’51st State’ er en komedie med alle de klassiske ansigter og personligheder. Der er den seje Elmo, en stor sort mand, som stadig formår at se rå og frygtindgydende ud selvom han hele filmen igennem har en kilt på. Instruktøren udtaler at denne detalje simpelthen måtte prøves af, da han altid har haft lyst til at give en af sine personer kilt på. Jeg er sikker på at der er mange der vil synes om denne tankegang. Derudover er der den sjove og kiksede Felix, som snakker betydeligt mere end han bestiller, fuldstændig modsat Elmo. Så er der den forførende men farlige Dakota og den smådumme ’The Lizard’. Alt i alt alle dem man ikke kan undvære i en komedie. Oveni dette er ’51st State’ også forudsigelig.
Ikke desto mindre er der noget utraditionelt og anderledes ved denne film. Den er mere grov og har skarpere kanter end de sædvanlige Hollywood film. Der er tonsvis af voldscener, hvilke gør at ’51st State’ absolut ikke er for sarte sjæle. Men de gør denne film mere interessant, og det samme gør de somme tider bizarre handlinger, som personerne udføre, som om de var helt almindelige. Det skal heller ikke overses at replikkerne er gennemtænkte og vittige. Så se filmen. Det kan være at du bliver positivt overrasket.

Titel: 51st State
Original Titel: 51st State
Premieredato: 19. april 2002
Instruktør: Ronny Yu
Skuespillere: Samuel L, Jackson, Robert Carlyle, Emily Mortimer, Rhys Ifans, Ricky Tomlison, Sean Pertwee, Meat Loaf
Spilletid: 0 min.
Selskab: 2001
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...