Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

A Prairie Home Companion

14. juli 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

A Prairie Home Companion   billede

En filmisk perle fra veteranen Altman.

Lad det være sagt med det samme – jeg har aldrig været den helt store fan af Robert Altmans film, men med A Prairie Home Companion, har den aldrende instruktør skabt et fabelagtigt mesterværk, som jeg sent vil glemme.
Siden 1974 er radioprogrammet A Prairie Home Companion blevet sendt fra St. Paul – Minnesota hver eneste lørdag aften – indtil nu. Teateret, hvor programmet optages, er nemlig blevet opkøbt af nogle rige texanere, der vil rive stedet ned til fordel for en parkeringsplads. Historien i A Prairie Home Companion bliver fortalt af teatrets sikkerhedsvagt Guy Noir, fabelagtigt spillet af Kevin Kline, og forgår under den sidste radiotransmission inden showet stopper. Det bliver en følelsesladet aften for de optrædende og alle de andre der ellers har forbindelse til radioshowet. Det bliver ikke mindre spændende, da en engel ankommer til teatret. Om radioshowet overlever, og hvorfor der pludselig dukker en engel op i filmen skal ikke afsløres her. Men en ting er sikkert - der er lagt i ovnen til en fantastisk film om skæve eksistenser og deres problemer i livet.

Altman har en evne til at samle de største hollywoodstjerner i sine film, A Prairie Home Companion er heller ikke nogen undtagelse – Meryl Streep, Lily Tomlin, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones og John C. Reilly for lige at nævne nogle stykker.
Streep og Tomlin er sublime i deres portræt af de countrysyngende Johnson søstre, som ikke rigtig kan give slip på fortiden, og det er i scenerne imellem de to, at man for alvor ser de to damers imponerende talent.
I rollerne som de syngende cowboys Dusty og Lefty ses henholdsvis Woody Harrelson og John C. Reilly, og igen er skuespillet sublimt. De to herres komiske timing er eminent, og deres underspillede skuespil rammer lige i øjet.
Selv teenagestjernen Lindsey Lohan brænder igennem i sit skuespil, og beviser for alvor at hun rent faktisk har talent!!
Den altid seværdige Virginia Maden er vidunderlig i rollen som englen, og Tommy Lee Jones spiller på alle tangenter i rollen som den ondskabsfulde texaner.

A Prairie Home Companion er uden tvivl en af sommerens bedste film, hvis man er blevet træt af de store blockbustere. Filmen er en herlig blanding af fiktion og virkelighed. Mange af de personer som til dagligt optræder i virkelighedens radioprogram optræder ligeledes i filmen. Eksempelvis spiller Garrison Keillor sig selv som vært i filmen, hvilket han i øvrigt gør med umådelig stor charme.
A Prairie Home Companion er uden tvivl min favorit Altman-film, og den får hermed mine varmeste anbefalinger.

Titel: A Prairie Home Companion
Original Titel: A Prairie Home Companion
Premieredato: 14. juli 2006
Instruktør: Robert Altman
Skuespillere: Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Garrison Keillor, Kevin Kline, Lindsay Lohan, Virginia Madsen, John C, Reilly, Maya Rudolph, Meryl Streep
Spilletid: 105 min.
Selskab: Sandcastle 5 Productions/Angel Films 2006
Genre: Humor
Link: http://www.aprairiehomecompanionmovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...