Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Abominable

9. april 2020 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Abominable billede

Glimrende eventyr for de yngste og alle med hang til barnlig hygge. Den lille snemand er slet ikke så afskyelig, da produktionen er velovervejet og godt effektueret over hele linjen.

Lad mig præsentere dig for tre meget forskellige børn. Pigen Yi er den unge og selvstændige type, som dog ikke er særlig populær, da hun bijobber med alt fra børnepasning til affaldstømning. Hun kan spille violin, som englene synger. En egenskab hun har fra sin far, som desværre er død. Hun bor sammen med sin mor og mormor i en lejlighed i en kinesisk storby. I samme lejlighedskompleks bor Jin og Peng, som er et par ganske forskellige drenge. Jin er den smarte type med nye sko og nyt tøj, pigetække og altid klar på selfies, som høster skyhøje antal likes. Peng er den lille undermåler, hvis stemme er gået i overgang. Han er vild med basektball og ikke ret meget andet. De hvirvles ind i et utroligt eventyr, da en yeti, også kendt som den afskyelige snemand, flygter fra et hemmeligt laboratorie, hvor en række agenter har holdt den indespærret. Yetien søger skjul på taget af børnenes lejlighedskompleks, men der går ikke længe førend Yi, Jin og Peng kender alt til den nye beboer, og beslutter sig for at hjælpe yetien med at finde hjem til dens oprigtige habitat. Ikke nogen nem opgave når gruppen af agenter er lige i hælene på dem.

Kimen er lagt til et eventyr, hvor udviklingshistorien blandt andet omhandler børn, som tager voksne beslutninger og som vokser med opgaven. Beslutsomhed, handlekraft og selvstændighed er også blandt de termer, som popper op i mit hoved, selvom vi ”blot” befinder os i tegnefilmens barnlig verden. Men ”Den Lille Afskyelige Snemand” – eller ”Abominable”, som originaltitlen lyder – vil ikke bare fjolle og underholde. Den samfundsrevser indirekte også menneskets grådighed og ejertrang samt kynisme ud i at få sin vilje på trods af natur og omgivelser. I Abominable er denne uheldige egenskab symboliseret via Mr. Burnish, som er hjernen bag de føromtalte agenter. Dermed er der en kort og klar optegnelse mellem helt og skurk og godt og ondt. Ganske enkelt noget som gør det let for de yngste at se med, og hvor selvsamme målgruppe vil få både sjov, alvor og spænding.

En anden ting, som gør Abominable værd at fremhæve, er at den, på trods, af sit ”hjemrejse”-tema undgår at man skal forholde sig til et kæmpe persongalleri og adskillige verdener. Her holdes det hele på et minimum, hvilket er ganske klædeligt og let for seeren at forholde sig til. På den måde undgår Abominable ligeledes at blive et prætentiøst værk, samtidig med at den godt tør indeholde en udviklingshistorie med karakterer, som ændrer stil undervejs. Tilmed besidder filmen en bred charme og er nøgternt tegnet. Værd er det også at fremhæve filmens første 10 minutter. Her er anslaget så konkret og tydeligt, at filmens fortælling ret hurtigt kan folde sig ud. Det er måske ikke en af de Dreamworks-film, som kommer til at stå tilbage som en klassiker, men der er stadig masser af vedkommende fortælling for de yngste at overvære og lære af. 4 stjerner fra min hånd til det hvidhårede bæst og co.

På bonusmaterialet kan du finde yderligere to kortfilm sammen med en yeti-plejeguide (hvis du altså selv skulle få en yeti som kæledyr en dag). Du kan også lære at tale yetisk og lære mere om animeringen af filmen. Du kan også se mere omkring hvordan man har taget udgangspunkt i myten om den afskyelige snemand og se nogle af de scener, som ikke kom med i selve filmen. Hvis du bliver sulten, så kan du også lave mad med Nai Nai (Yis mormor).

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Abominable
Original Titel: Abominable
Premieredato: 12. marts 2020
Instruktør: Jill Culton
Skuespillere: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Joseph Izzo, Eddie Izzard, Sarah Paulson, Tsai Chin, Michelle Wong
Spilletid: 97 min.
Selskab: Dreamworks, Pearl Studios, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...