Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

About Time

10. oktober 2013 af Rasmus Legene

4 stjerner Skriv en kommentar

About Time billede

Britisk romantisk komedie med et let drys af tidsrejser, formår at underholde uden at overvælde.

About Time er nemmest at præsentere som en romantisk komedie om en ung mand, der kan rejse tilbage i sit eget liv og ændre begivenheder. Dette præmis indeholder en række elementer, der giver et generelt indtryk af filmen. Men alligevel var About Time meget lidt, som man havde forventet.

Lad os starte med genren. Filmen er en romantisk komedie i sin kerne. Den handler om en ung mand og dennes mange oplevelser i forhold til kærligheden. Hovedpersonen siger det endda i løbet af filmen. Men filmen er langt fra de traditionelle sukkersøde Hollywood komedier, som man personligt vil forbinde med genren. Der er også en dybde i fortællingen. Frem for kun at handle om, at finde den eneste ene, handler det om livet med denne eneste ene, og de op og nedture der er at finde i et liv.

Tidsrejse elementet i filmen er også meget simplere end forventet. Kernen i det er, at hovedpersonen kan rejse tilbage til et tidligere tidspunkt i sit liv og ændre sine beslutninger. Dette er en simpel gimmick, der mest bliver brugt til komisk at gentage enkelte scener. Der er meget lidt forklaring på det, og man kan overveje, om det overhovedet var nødvendigt for at fortælle den historie, der fortælles. Evnen til at rejse i tiden minder om samme fra The Butterfly Effect (2004), men denne gang er fokus specifikt på nytteværdi frem for hvor meget kaos, sådanne ændringer kan lave.

Men nok om hvad filmen ikke er. Det er en god film. Den er både sjov og charmerende, og undgår generelt de klicheer, der kan gøre mere amerikaniserede romantiske komedier irriterende. Desværre mangler filmen et budskab. Filmen er som en god bekendt. Muligvis meget fint selskab så længe det varer, men så snart filmen er ovre, kan man fristes til at overveje, om det var tiden værd. Dette har desværre også lidt at gøre med tidsrejserne. Så længe hovedpersonen kan gå tilbage og ændre ting, er der meget lidt krise over en situation. Alt kan jo bare ændres, hvis det går galt. Filmen putter en lille krølle på dette hen mod slutningen, men selv der har det ikke meget vægt.

Alt i alt er det en udemærket film. Den fortæller en charmerende historie på en original nok måde til aldrig at blive kedelig. Budskabet om at nyde livet i alle dets facetter er simpelt men tydeligt uden at virke påtvunget. Men det er også dette forsimplede budskab, der forhindrer filmen i at være mere end let underholdning.

Titel: About Time
Original Titel: About Time
Premieredato: 10. oktober 2013
Instruktør: Richard Curtis
Skuespillere: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy
Spilletid: 123 min.
Selskab: Working Title, Universal Pictures, 2013
Genre: Romantik
Link: http://www.abouttimeintl.com/splashpage/index.php
Rachel McAdams og Domhnall Gleeson
Rachel McAdams og Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson og Bill Nighy
Domhnall Gleeson og Bill Nighy


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...