Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Texas Chains...
The Texas Chainsaw Massacre billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Act of valor

3. maj 2012 af Ole Jessen Hansen

2 stjerner Skriv en kommentar

Act of valor billede

Endnu aktive U.S.Navy SEAL´s forsøger at spille skuespil med begrænset succes.

Act of Valor er en atypisk amerikansk actionfilm på flere måder. For det første, så er næsten alle skuespillerne i filmen ægte U.S.Navy Seals, der stadig er i tjeneste. Det betyder, og lad os bare være ærlige lige fra starten, at der rent skuespilmæssigt absolut intet er at komme efter. Forstå mig ret, de amatørskuespillere der medvirker, gør garanteret hvad de kan. Deres force er jo ikke at stå foran et kamera, men derimod at kæmpe i en eller anden beskidt krig, langt væk fra deres hjemland. Og det er tydeligt at se, at når det gælder kampscener og andre scener, hvor soldaterne tydeligvis er på hjemmebane, ja, så kan de deres kram. Men der er også scener i filmen, hvor man sidder og krummer tæer, over et dårligt manuskript, og en nærmest stacato måde at sige replikkerne på.

Selve historien i filmen er heller ikke den bedste af slagsen. Og det er her at filmen fejler, for havde man lavet en historie, der var en smule realistisk, så kunne man tilgive alt det andet.

Et terrorangreb er under opsejling. En alliance imellem en muslimsk terrorist Abu Shabal (Godt spillet i øvrigt af Jason Cottle) og en russisk våbenhandler Christo (Alex Veadov) gør, at en flok mere eller mindre frivillige Filippinske mænd og kvinder er på vej til USA via grænsen til Mexico iført selvmordsveste med keramiske kugler, der ikke kan spores. Forud for dette klimax er gået redningen af en kvindelig CIA agent, der havde optrevlet Christo´s netværk, og var igang med at opspore hele terroraktionen.

Det er denne potentielle terroraktion som eliteenheden Bandito Platoon, skal forhindre.

Målet med denne film, har været at vise de ægte U.S.Navy Seals i aktion, og vise hvordan de virkelig udfører deres opgaver. Men det er jo svært for os tilskuere at vurdere, for hvornår er det den ægte varer, og hvornår er der skruet lidt ekstra Hollywood action på?

I biografen sammen med mig sad en jægersoldat og så filmen. Han og hans kollegaer i forsvaret må være dem får mest ud af denne film. For dem må det være sjovt at sidde og spotte hvornår det er ægte, og hvornår det ikke er ægte. Men for mig som biografgænger har jeg ikke en chance.

Ideen med at vise de ægte U.S.Navy Seals i aktion er god, men man skulle nok have lavet en ren dokumentar fim, og ikke en spillefilm.

Titel: Act of valor
Original Titel: Act of valor
Premieredato: 3. maj 2012
Instruktør: Mike McCoy, Scott Waugh
Skuespillere: Alex Veadov, Roselyn Sánchez, Nestor Serrano, Emilio Rivera
Spilletid: 110 min.
Selskab: Bandito brothers, Nordisk film, 2012
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...