Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Æres-Oscar på vej til Donald Sutherland

11. september 2017 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Æres-Oscar på vej til Donald Sutherland billede

Meget passende har Academy of Motion Pictures Arts and Sciences valgt at tildele 82-årige Donald Sutherland en æres-Oscar for sin livslange indsats i filmens verden. Hele 5 årtier har den canadiske skuespiller været aktiv og hans karriere tæller intet mindre end 188 forskellige roller fordelt på film og tv.

De meget insisterende øjne og det efterhånden karakteristiske tykke hvide hår, som går i et med et ofte lige så stort julemandsskæg. Jo, sådan kender vi Donald Sutherland. Han er stadig aktiv trods den efterhånden fremskredne alder, og lige nu er han i gang med indspilningerne af tv-serien Trust. Men vi skal helt tilbage til 1962 for at spotte Sutherlands første optræden på skærmen. Det skete i en mikroskopisk rolle i et afsnit af Studio 4.

Siden er karrieren eskaleret til et særdeles velrenommeret cv, og der er stort set ikke grænser for hvilke typer roller Sutherland har spillet. Som skibskaptajn, som ridder, som præst, som soldat, som cowboy, som astronaut... Heroiske helte samt skruppelløse skurke. Sutherland har prøvet det hele og har mestret det alt sammen.

Han har spillet sammen med flere legendariske skuespillere og har ladet sig instruere af nogle af filmhistoriens mest berømte instruktører - og er stille og roligt nu blevet et ikon selv. Aldrig har han været nomineret til en Oscar, så derfor er det vel kun på sin plads at han nu får en gylden statuette - og så endda helt uden konkurrence. Akademiet har nemlig valgt at tildele Sutherland en såkaldt æres-Oscar som tak for hans bidrag til filmindustrien og til adskillige timers underholdning på det store lærred. Mon ikke vi derfor ser ham på scenen til stående bifald, når næste Oscar-show afvikles 4. marts 2018 (dansk tid: 5. marts kl. 02.30)?

Blandt Sutherlands mest berømte film kan nævnes Det Beskidte Dusin, M.A.S.H, Flammehav, The Hunger Games, The Italian Job, Rosenkrans-Mordene, Outbreak, Kellys Helte, Space Cowboys, Tilbage Til Cold Mountain, Rødt Chok, 1900, Stjålne Kroppe, Delta-Kliken, En Tør Hvid Årstid, Bag Lås Og Slå, Vi Vandt Amerika, JFK og A Time To Kill.

Donald Sutherland er født 17/7 1935 i Saint John, New Brunswick i Canada er er i øvrigt far til skuespiller Kiefer Sutherland (Stand By Me, Young Guns, 24 Timer).

Herunder er der samlet 20 herlige fotos fra Donald Sutherlands imponerende karriere. En karriere som på ingen måde er indstillet...banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...