Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ainbo - Amazons Vogter

22. juli 2021 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Ainbo - Amazons Vogter billede

Miljøkatastrofer og traditioner bliver taget under vingerne i denne smukke nye animationsfilm, men desværre er der ikke meget nyt eller originalt over tiltagende.

Det har været en hård periode for spillefilm i biografer verden over. Efter en omgang corona skal tingene falde på plads igen, og i sommerferien er det mest oplagte børnefilm. Derfor bliver der satser på endnu en, der bliver på stærke teenagepiger og traditioner.

Ainbo ( Rebecca Guld) lever i blandt folkene i Amazonskoven. Der går en historie omkring beskyttelsen af deres skov, men faren lurer derude. Hun beslutter sig for at tage fat i skovens ånder for at få hjælpe til at bekæmpe den gamle ondskab, Yakuruna ( Jens Jacob Tychsen).

Plottet tager fint hånd om det amazonske folk og deres traditioner, hvilket er interessant og smukt. Der rejses spørgsmål om menneskets grådighed og klimamiljø. Dog foretager filmen intet nyt indenfor børnefilm, da den minder utrolig meget om andre animationsklassikere. Ainbo rejse er nærmest som at gense Disney-filmen ”Vaiana”, som var fyldt med masse humor, sang og traditioner. Der er ikke meget humor over filmen, og derfor virker det hele lidt for seriøst taget i betragtning af, at dette tydeligvis er en børnefilm, og forsøger at udbringe filmens budskaber på en venlig og pædagogiske måde.

Filmen er utrolig smukt animation og visuel kan man godt nyde billederne af den flotte Amazonskov. Det er også en fornøjelse at se realistiske mennesker, som ikke alle ligner hinanden eller er tøjstørrelse xs. Der skal gives fuldt respekt for filmens budskaber, og hvordan den har respekteret kulturen i blandt det farverige folk. Dog sidder man tilbage med følelsen af, at der intet nyt er over historiefortællingen. Ondskaben findes i os alle, men ifølge filmen er den hvide mand skyld i meget af nutidens problemer.

”Ainbo – Amazons Vogter” byder på smuk animation og flotte billeder, men desværre falder det hele fladt i en kedelig fortælling. Filmens budskaber er tydelige, men også meget forudsigelige. De unge teenagepiger vil dog nok finde Ainbo karakteren både sej og modig.

Titel: Ainbo
Original Titel: Ainbo: Spirit of the Amazon
Premieredato: 22. juli 2021
Instruktør: Richard Claus, Jose Zelada
Skuespillere: Rebecca Guld, Lars Hjortshøj, Mark Le Fevre, Kristian Boland, Jens Jacob Tychsen
Spilletid: 84 min.
Selskab: Tunche Films, UIP, 2021
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...