Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

Nordsøen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Aladdin

23. maj 2019 af Marco Sebastian Bentsen

2 stjerner Skriv en kommentar

Aladdin  billede

Det episke eventyr om den gyldne lampe genoplives i denne farverige og energiske fortælling.

”Aladdin” er en genfortælling af den kendte historie om gadedrengen Aladdin(Mena Massoud), som forelsker sig i den smukke prinsesse Jasmin(Naomi Scott). Selvom kærligheden er gengældt, ville en prinsesse aldrig kunne gifte sig med en tyveknægt. Aladdin er ulykkelig, men sultanens onde rådgiver, Jafar(Marwan Kenzari), udnytter Aladdins situation til at hente en gylden lampe til sig selv. Lampen viser sig at indeholde ånden Genie(Will Smith) der giver tre ønsker, til personen som pudser lampen. Pludselig står Aladdin med alle kortene på hånden, men kan han gennemføre sin dristige plan, om at blive prins og få sin Jasmin, imens Jafar vil gøre alt for at få lampen?

Meget skuffende og tåkrummende
Jeg havde store forventninger til filmen, efter jeg så instruktørens navn. Guy Ritchie har kreeret mange underholdende film og er kendt for sine egenskaber, for at skabe unikke oplevelser. Højintense klip og evnen til at overraske publikum mestrer Guy Ritchie, men ingen af disse virkemidler optræder i ”Aladdin”. Historien om Aladdin er meget kendt, men jeg havde håbet en anderledes version ville opstå. I stedet minder filmen om en dårlig Bollywood film med et stort budget. Man kan undre sig over, hvorfor ”Aladdin” er lavet i Bollywood-stil, når historien foregår i Mellemøsten? Filmen indeholder flere akavet scener der næsten gjorte mig pinlig tilpas undervejs. Filmen kan sammenlignes med en musical, og netop sangseancerne er nogle af filmens få mindeværdige øjeblikke.Will Smith er lyset i mørket
Selvom ”Aladdin” er skuffende på flere parametre, så blomstrer Will Smith stadig i rollen som lampeånden. Hans scener giver et energisk pust til filmen, hvilket underholdte mig flere gange. Hans fortolkning af de kendte Aladdin-sange, fik tankerne om filmens lave niveau til at forsvinde.

”Aladdin” er bare endnu en dårlig remake af en klassisk Disney film, og den lever desværre ikke op til nogen af de forhåbninger, jeg havde. De visuelle effekter er flot lavet, men det er efterhånden en selvfølge, når filmverdens giganter smider mastodontiske beløb i produktioner. ”Aladdin” er for børn og Disney fans, men ikke for filmelskere.

Titel: Aladdin
Original Titel: Aladdin
Premieredato: 23. maj 2019
Instruktør: Guy Ritchis
Skuespillere: Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen
Spilletid: 128 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, 2019
Genre: Adventure , Familie , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...
Medina
Blacklight
Jujutsu Kaisen 0KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...