Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Alan Rickman er død

14. januar 2016 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Alan Rickman er død billede

Skurkenes Konge er gået bort i en alder af 69 år. Professor Snape har svunget tryllestaven for sidste gang.

Alan Sidney Patrick Rickman er død her blot cirka 5 uger før sin 70 års fødselsdag. Den britiske skuespiller fik et forholdsvist sent gennembrud, og det skete ved lidt af en tilfældighed. Stod det til ham selv, så skulle han nemlig slet ikke medvirke i den film, som gav ham dette gennembrud. Der var nemlig en rolle han hellere ville have haft.

I 1987 fik han folk til at spærre øjnene op, da han på Broadway spillede rollen som Vicomte de Valmont i teaterstykket Les Liaisons Dangereuses. Rickman håbede på at få lov til at spille samme rolle i den planlagte kommende filmversion af teaterstykket. Det blev et nej tak fra filmselskabets side og i stedet hyrede man John Malkovich og filmen, som vi kender som Farlige Forbindelser, gik hen og vandt 3 Oscars.

Måske han blev vred, den gode Rickman. Sådan rigtig godt og grundigt terrorsur, for hans første filmrolle blev i stedet som superskurken Hans Gruber (i dag en ikonisk rolle) fra Die Hard. Sjældent har publikum hadet en "bad guy" i så høj grad som her, og det er nok ikke helt forkert at sige at Rickmans intensive skuespil var kraftigt medvirkende til at gøre Bruce Willis til alles helt. Siden fik Rickman flere skurkeroller som for eksempel den griske Sherif af Nottingham i Robin Hood - Den Fredløse. Han fik dog også udfoldet sit store talent ved at sætte sine aftryk i flere forskellige genrer. Han medvirkede blandt andet i det romantiske drama Fornuft og Følelse og den biografiske dramafilm om den revolutionære irske forkæmper Michael Collins (spillet af Liam Neeson). Sidst i 90'erne gik der så lidt komedie/eventyr i den med titler som Galaxy Quest og Dogma.

Det var dog rollen som den skumle Severus Snape i Harry Potter-filmene at Rickman blev verdenskendt. Generationer har fulgt den højtprofilerede magi-professor i filmserien, uden helt at kunne regne ham ud. Rickman tillagde Snape en mystik, som er sjældent set og gjorde briten til folkeeje.

Andre udvalgte titler fra Rickmans karriere: Love Actually, Sweeney Todd, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Parfumen, The Butler, Gambit og hvis du lytter godt efter, så er det Rickmans stemme som giver liv til den blå kålorm i Tim Burtons Alice I Eventyrland. Selvom Rickman tabte kampen mod kræften, så står hans flotte karriere tilbage, for vi har jo stadig filmene som vidnesbyrd om denne dygtige skuespiller. Og rent faktisk er det ikke helt slut endnu. Den føromtalte blå kålorm vender tilbage i Alice-fortsættelsen Through The Looking Glass senere på året.

Alan Rickman opnåede i 1996 at vinde en Golden Globe for rollen som Rasputin i tv-filmen af samme navn. Samme rolle gav ham også en Emmy-statuette. Hans CV tæller også en BAFTA-pris (1992) for hans præstation i Robin Hood.

Æret være Alan Rickmans minde!

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...