Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Alien 6-Film Collection Steelbook

21. oktober 2017 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Alien 6-Film Collection Steelbook billede

En absolut must-have box er landet i handlen. Her er samlet 6 film af ypperste kvalitet, som du ikke kan undvære. Ripley og co. er klar til at levere topunderholdning i en kold tid.

Mage til lækker box-set, der er kommet mig i hænde. Det er hele 38 år siden at denne verden kunne komme med på en knap så behagelig tur ud i rummet. Ridley Scotts visionære rumgyser Alien gik sin sejrsgang, og en særdeles populær franchise blev født. Eller det vidste man nu rent faktisk ikke i 1979, for historien om Ripley (Sigourney Weaver), som ombord på rumskibet Nostromo bekæmpede ulækre slimede skabninger var et unikum og lynhurtigt en klassiker, og så vel dengang ikke ud til at kunne pilles yderligere ved. Faktisk skulle der gå syv år førend der dukkede mere uhygge op. Denne gang i hænderne på James Cameron (Avatar, Terminator og Titanic), som ganske vidst bragte mere action ind i filmen end decideret gys og sci-fi. Således skulle det også gå i 1992, hvor Alien 3 (af David Fincher) også var spækket med action. Fjerde installation fik vi 1997, hvor Jean-Pierre Jeunet desværre fik skabt den tyndeste film i serien, hvor plot og handling forekom en anelse søgt. Derfor vakte det også jubel i Alien-fankredse, da mesteren selv (Scott) meldte sig klar til en Alien-film i 2012. Mange gys og action-elskere blev dog skuffede, for Prometheus, som filmen hed, var langt mere end søgen efter oprindelse, budskaber og en nærmeste religiøs eksistentialisme. Hvor pokker var action, gys og sci-fi-segmentet blevet af? Jo, det giver så alt sammen mening nu hvor vi skriver 2017, og serien foreløbig komplementeres af Alien: Covenant (læs separat 4-stjerners anmeldelse på cinemaonline.dk).

Alien: Covenant binder nemlig flere tråde i forhold til at besvare spørgsmålet om, hvor disse ækle rumvæsner kommer fra. Den genopretter tilmed folks behov for blod, slim og kugleregn, og bringer en ny heltinde ved navn Daniels i spil som Ripleys ikoniske afløser. Hele humlen er samlet i denne box, hvor superfans og nye seere kan (gen)se nogle af filmhistoriens mest elskede figurer, spillet af en perlerække af skuespillere fra Hollywoods A-liste.

Der er dog ingen tvivl om at det til stadighed vil være den første Alien-film, som tager stikket hjem. Den er en uforlignelig ikonisk og episk rejse ud i det klaustrofobiske mørke, som kun oplyses af stjerner og fjerntliggende planeter. Fire film handler om Ripleys kamp mod bæsterne, mens de to seneste film stiller langt mere fokus på en form for forklaring om deres tilblivelse. Jeg synes faktisk at det klæder serien, at man efter så lang en succesfuld serie, ikke blot falder i ussel mammon-gryden og giver et afkog af noget vi har set i næsten 40 år. Alien fra 1979 er i sig selv er en 6-stjernes oplevelse. Der var også ret så god underholdning i både kapitel 2 og 3, mens Alien Resurrection var en lettere tynd oplevelse rent handlingsmæssigt. Jeg var en af dem som ikke blev rasende på Prometheus, men i stedet hyldede den søgen og nysgerrighed. Var den ikke linket til Alien-universet, men blot en selvstændig film, så havde jeg i egen optik holdt lige så meget af den som nu. Som du kan læse i den enkelstående anmeldelse af Covenant, så ender jeg der på 4 stjerner. Kigger man så på et samlet resultat for denne box (som i øvrigt er en steelbook-udgave), så er der både 6-stjernede og 4-stjernede oplevelser i vente. Jeg lander derfor et sted i mellem og uden at regne på decimaler, så siger min mavefornemmelse mig at 5 er en passende karakter.

Gør klar til en masse neglebideri og pude op for øjnene – hvis du altså er en sart sjæl. Hvis ikke, så nyd til fulde de måske mest velansete rumeventyr nogensinde. Her er timerne velbrugte og med det vejr vi bliver budt udenfor, så er undskyldningen for en weekend i selskab med Alien 6-film Collection godkendt. Discene indeholder hver deres bonusmateriale, som selvsagt lægger yderligere antal timer til denne aldeles glimrende samling. Rigtig god fornøjelse og husk så – In Space, No One Can Hear You Scream!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Alien 6-Film Collection Steelbook
Original Titel: Alien 6-Film Collection Steelbook
Premieredato: 5. oktober 2017
Instruktør: Ridley Scott, James Cameron, David Fincher, Jean-Pierre Jeunet
Skuespillere: Sigourney Weaver, John Hurt, Michael Fassbender, Ron Perlman, Charles Dance, Katherine Waterston, Michael Biehn, Winona Ryder, Demian Bichir, Bill Paxton, Lance Henriksen, Charles S Dutton, Danny McBride, Ian Holm, Harry Dean Stanton, Noomi Rapace
Spilletid: 722 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, 1979.2017
Genre: Action , Humor , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...