Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

All Eyez on Me

15. juni 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

All Eyez on Me billede

"All Eyez on Me" er en fængslende, brutal og virtuos film, der omhyggeligt undersøger mennesket bag rapperen og ikonet Tupac Shakur og hans alt for korte liv.

Hvis man kender historien om Tupac Shakur, hvilket man højst sandsynlig gør, hvis man tager ind og ser denne biopic, så kommer det næppe som nogen overraskelse, at han blev skudt og dræbt i en alder af sølle 25 år. Mordet er aldrig blevet opklaret. Tidligere i sit liv blev Tupac skudt fem gange, men overlevede dog i første omgang. En foregangsmand på mange måder, men i særdeleshed for en hip-hop kultur, som aldrig har været den samme siden hans tidlige og barske død. Med "All Eyez on Me" har producent L.T. Hutton, der har arbejdet sammen med Tupac på Death Row Records, og instruktør Benny Boom skabt en film, der aldrig forfalder til det oversentimentale, men som finder den rette mængde sympati, realisme, uretfærdighed og humor, der omfattede mennesket Tupac.

Et kort, betydningsfuldt og hektisk liv
I "All Eyez on Me" ser vi Tupac vokse op og blive påvirket af sin mors og stedfars involvering i De Sorte Pantere. Han blev født ind i et uretfærdigt og voldeligt Harlem, hvor han til trods for undertrykkelse, lærte at kæmpe for det han troede på. Han skabte relationer, heriblandt med den kommende skuespillerinde Jada Pinkett, der hjalp ham igennem en svær tid og blev hans bedste ven. Og ligeledes udviklede han et talent inden for rap-musik og rim, et talent, som han byggede en kort, men ekstrem succesfuld karriere på. Han blev rig og berømt og sikrede sig en stor fanskare, men med sig førte berømmelsen også fjender, vold, fængsling og et komplekst forhold til Suge Knight, der ejede produktionsselskabet Death Row Records.

Eksplosiv musik og tekster
Soundtracket består af nogle af de mest personlige og succesfulde Tupac numre. Den vildskab og eksplosive kraft man fornemmer i hans stemme, rammer med nærmest voldsom styrke i solar plexus. Selvom man ikke er til hip-hop musik generelt, kan man ikke benægte Tupacs visionære og meningsfulde tekster. Hans lyriske talent var fremragende. Og Benny Boom har sammen med fotograf Peter Menzies Jr. skabt en stemningsmættet atmosfære, der falder godt sammen med Tupacs musik.Solide skuespilspræstationer
Skuespillet i filmen er generelt solidt, men de to der er mest værd at fremhæve, er den relativt ukendte Demetrius Shipp Jr., der spiller Tupac og Danai Gurira (kendt fra "The Walking Dead"), der spiller Tupacs mor Afeni Shakur. Shipp Jr. fanger perfekt Tupacs falmende uskyld jo længere ind i musikbranchen han kom, men hans brændende passion og overbevisning overfor ham selv forblev intakt. Han var ikke en helgen, men han var et ufrivilligt produkt af "The Hood" (forstadsghettoen i USA), samt det had og de uligheder, der herskede i USA på det tidspunkt. Danai Gurira gør det ligeledes fremragende som Afeni Shakur. Med hendes udtryksfulde og kraftige øjne og mørke og stærke stemme, stjæler hun flere gange scenerne, hun medvirker i.

"All Eyez on Me" er en velspillet og dedikeret film, som højst sandsynlig vil begejstre fans af Tupac og Hip-Hop genren, men selv for de mindre indviede er der en stærk og bevægende biografoplevelse at hente.

Titel: All Eyez on Me
Original Titel: All Eyez on Me
Premieredato: 15. juni 2017
Instruktør: Benny Boom
Skuespillere: Demetrius Shipp Jr., Danai Gurira, Lauren Cohan, Jamal Woolard, Kat Graham, Annie Ilonzeh, Jamie Hector
Spilletid: 140 min.
Selskab: SF Film, 2017
Genre: Drama
Link: http://sfstudios.dk/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...