Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Allegro

14. marts 2006 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Allegro billede

En smuk hyldest til alle instruktørens favoritfilm, så meget at han glemmer selv at fortælle en god historie.

Efter succesen med Reconstruction var mine forventninger til denne film meget høj. Jeg fik ikke set den i biografen, da den blev tromlet ned af Drabet som sidste efterår satte sig på de store sale det meste af efterår, så det var derfor med spænding jeg smed denne film i min afspiller, for Christoffer Boe havde jeg, indtil denne dvd, set som en af de danske filmnavne, der sikkert skulle bringe Dansk Film ind i fremtiden og bibringe noget fornyelse, nu hvor Dogme er på vej væk.

Tilbage til rødderne

Denne udgivelse kan man næsten sige er 2 udgivelser i 1. Enten Allegro med Kissmeyer Basic som ekstra eller måske om et par måneder i ny indpakning Kissmeyer Basic med Allegro som ekstra. Uanset hvordan du vælger at se det, så er det en udgivelse, der viser samarbejdet mellem Christoffer Boe, Manuel Alberto Claro og Michael Wulff. Først lidt om Allegro.

Efter 10 år i udlandet lokkes den berømte pianist Zetterstrøm hjem til Danmark for at give en enkelt koncert i anledning af pludselig er opstået en mystisk Zone i den indre by. Zonen er et lille område midt i hjertet af København, som er lukket for omverden og kun få har adgang til. Zetterstrøm har fortrængt både sin tid, de personer han kendte sidst han var hjemme og har derfor ingen erindring om sin tid der. Men da en budbringer fra Zonen kontakter ham i New York kommer han i kontakt med en række minder og følelser fra den gang og ikke mindst de hændelser, som fik ham til at forlade København: Et forlist kærlighedsforhold til den smukke Andrea. Vel tilbage beslutter Zetterstrøm sig for at drage ind i Zonen i det håb genfinde og får sin fortid og ikke mindst store kærlighed tilbage, men mister i første omgang hans største gave og talent, evnen til at spille så englene synger. Zetterstrøm må derfor nu gøre op med fortidens fejltagelser for at vinde både kærligheden og sit talent tilbage.

Kissmeyer Basic er noget ganske andet, men handler også om en person som forsøger at genskabe sine rødder. Her er det Michael Wulff, som i løbet af 6 dage og afsnit forsøger genskabe sin hukommelse. Det er komik af værste skuffe med Mikael Wulff, Frank Hvam, Mette Agnete Horn, Lasse Rimmer og Casper Christensen, tilsat lidt filmiske virkemidler. Jeg vil ikke komme mere ind på Kissmeyer Basic her for det er Allegro der er hovedfilmen på denne udgivelse.

Delte meninger

Allegro har været udsat for hård kritik både fra anmeldere og publikum og det er ikke helt uden grund for den lever slet ikke op til forventningerne fra Reconstruction. Man kunne godt lave en anmeldelse, hvor man laver et dybdegående analyse af filmen, personerne osv. men det vil jeg dog undlade for jeg tror uanset hvad man skriver om den, så er det en film som henvender sig til en smal målgruppe.

Filmen er efter min mening mest af alt en film for folk som elsker lækre billeder. Christoffer Boe er afgjort en instruktør som elsker at hylde sine favorit film ved at kopiere deres personer og specielt billeder. Problemet er bare så når man ikke har en bedre historie som her, så fungere det ikke og så falder det hele til jorden.

Handlingen er for tynd – skuespillet ok

Der er scener som fungere rigtig godt fx et par af de indledende scener mellem Andrea og Zetterstrøm, hvor man virkelig mærker deres tiltrækning af hinanden og giver filmen et godt anslag, men som filmen ikke kan leve op til. Desværre får Helena Christensen ikke flere scener, hvor hun kan udbygge sin figur, på tros af hun er en vigtig person i Zetterstrøms liv. Ej heller Henning Moritzen, som sidst spillede sammen med Ulrich Thomsen i Festen, formår at få mere ud af den person som både fortæller og den person som får Zetterstrøm tilbage til København og til at tage hans liv op til overvejelse. Der er masser af skuespillere, der dukker op i andre rolle man er vant til, men det hjælper lige meget når historien er bare så fyldt med huller og kryptiske forklaringer. Det er en film som afgjort har mulighed for med tiden at få kultstatus, da den er anderledes en noget andet man har set og ser i Dansk Film.

Mens jeg sad og så den tænkte jeg ikke så meget på alle de film, som Christoffer Boe kopier fra, men mere en instruktør som Peter Greenaway, det heller ikke altid laver gode historier, som er lige til, men til gengæld flotte og spændende billeder, og forsøger at bruge filmmediet på nye og anderledes måder.

Nyt syn på den indre by

Der hvor jeg syntes den er spændende er skildringen af København/Zonen og måden Christoffer Boe bruger byens lys og arkitektur til at fortælle sin historie. En aftentur i København bliver aldrig den samme igen for når man, som Københavner genkender steder den foregår, er det en lidt speciel følelse efterpå, når man selv pludselig står i Zonen.

At finde sig selv eller kærligheden

Uanset de mange sving filmen og historien tager og hvor kryptisk det bliver fortalt, er budskabet temmelig klart, at det jo altid vigtig at finde sit eget jeg, være tro mod sig selv og ikke mindst kærligheden.

Ekstra Materiale

Kommentarspor med anmelderne Christian Monggaard & Morten Piil

Er der mon nogensinde nogen, der ser filmene med kommentarspor ??? Er et spørgsmål jeg ofte får. Til det kan jeg kun svare ”ja” til. Både før og efter jeg begyndte at anmelde dvd’er her på On-z har jeg lyttet til disse. Jeg elsker at komme tættere ind på en film og dens skabere. Det var derfor noget af en skuffelse, at man har ladet 2 anmeldere lave det til denne film og ikke Christoffer Boe, Manuel Alberto Claro og Michael Wulff.

Det er tydelig at de 2 anmeldere er meget uenige om denne film, som i starten gør det til spændende lytning, men som bliver lidt tørt og kedeligt i længden, for selvom de er meget kompetente og kommer med guldkorn hist og her, er det som helhed et af de mere kedelige kommentarspor, som man ikke vender tilbage til flere gange for flere detaljer, da man har hørt og læst det meste mange andre steder.

Snapshots fra Allegro

9 minutter med klip fra optagelserne af filmen lavet af journalisten Katja Hemming Hansen.

Plakat Galleri

Udkast til plakater der skulle bruges i markedsføringen, som endnu engang beviser hvor meget Boe & Co går op i det visuelle.

Boes pix

Christoffer Boes egne stillbilleder fra optagelserne, som endnu engang afslører at han elsker at lave billeder.

iCHAT mellem Boe og Claro

Godt 30 minutter hvor Christoffer Boe chatter sammen med sin faste fotograf Manuel Alberto Claro midt om natten om filmen og dens tilblivelse. En lidt anderledes form for interview, men da teknikken ikke helt fungere virker det en kende for amatøragtig. Så ville det have været bedre hvis det var dem, som havde lavet kommentarsporet eller de havde fået et for dem selv. Indholdet af det de snakker om virker heller ikke særlig planlagt, så det er 30 lange minutter det står på.

Kissmeyer Basic

Hele disk 2 er tilegnet denne serie, som er lavet af Christoffer Boe og Michael Wulff. Den er ikke min kop the men måske andres. Serien kører pt. på TV2 Zulu, så der kan du se hvad der venter dig hvis du overvejer at anskaffe denne dvd.

Der er også blevet plads til ekstra materiale på denne dvd i form af endnu en Ichat. Denne gang mellem Christoffer Boe og Michael Wulff. Her går det endnu værre med teknikken, da Michael Wulff står i en butik i New York og ved en maskine, som slet ikke virker, så meget hurtigt udvikler det sig til 30 minutters enetale fra Christoffer Broes side og der er ærligtalt ikke særligt spændende.

Video

Den tekniske side er på denne film er meget flot og stemningsfuld. Så nyder man ikke selve filmen, kan man altid glæde sige over de billeder Christoffer Broe laver sammen med Manuel Alberto Claro, for de er spændende og nytænkende, selvom de aldrig overgår Reconstruction, som er noget af det mest spændende i Dansk Film i nyere tid.

Her er virkelig tale om end en førsteklasses overførelse. SF Film A/S virkelig lavet en flot overførsel. Billedet, som er i 2.35:1 Anamorphic, og står både skrapt og flot uden nævneværdige problemer, hverken i meget mørke eller scener med meget sort, og dem er der mange af. Der er således igen ingen større spor af komprimeringsfejl eller andre digitale artefakter og dem som er skyldes mere, at filmen er skudt på rigtig film og ikke video som fx Lars von Trier har gjort et par gange.

Lyden

Lyden er også flot. Filmen er jo kort så der har været plads til både et almindeligt Dolby Digital 5.1 og et godt og vellydende DTS spor, der virkelig er blød nougat for ørene. Der er en god balance mellem alle kanaler, så fik du ikke nydt lyden i biografen har du chancen nu i din egen hjemmebiograf.

Menu, Kapitler og Tekster

Menuerne er holdt helt i filmens ånd, helt stilren og kun med meget lidt lyd, som mere har af karakter af baggrundsstøj, men passer godt til filmens stemning.

Filmen er inddelt i 18 kapitler som er uden titler, men med et stillbillede til at hjælpe/huske dig på hvor i filmen du er. Nogle af kapitlerne er velvalgte andre er bare med til at hoppe frem og tættere på et ønsket sted.

Der er mulighed for at fravælge eller få tekster på Dansk, Svensk, Norsk, Finsk og Engelsk, men kun på selve filmen for Ekstra materialet er som nævnt ikke tekstet.

Konklusion

Om det er filmen ”Allegro” eller samarbejdet mellem Michael Wulff og Christoffer Boe man ønsker at markedsfører med denne dvd, eller blot vise Boes mange sider vil jeg lade være op til den enkelte, men jeg mener personligt at Allegro er den man skal købe dvd’en for.

Du skal heller ikke købe denne film hvis du ønsker at se en spændende kærlighedshistorie, dertil er der for mange huller i historien. Du skal heller ikke købe/leje den, hvis du er ude efter de store skuespilpræstationer, for dertil har de for lidt at arbejde med. Men ønsker du derimod, at se en visuel meget flot film, med København i en af rollerne, og elsker flotte billeder, smarte klip og kamerature, der er som taget ud af sine forbilleder, så er den afgjort værd at leje for en aften eller købe hvis du søger inspiration.

Kissmeyer Basic er nok mest for hardcore Casper & Co fans, for selv om den er lavet af Michael Wulff og Christoffer Boe, så er de andre som stjæler billedet når de er på, men der er som tidligere nævnt ikke min kop the.

Jeg prøvede at lave screenshot fra filmen, men de blev desværre for mørke til at kunne gengives her, så du nøjes med et par fra filmens markedsføring.

Så konklusionen må være at hvis det er første gang du skal se en film af Christoffer Boe, bør du droppe denne og se i stedet Reconstruction og vente på hans næste film.

Jeg håber at denne lille anmeldelse har hjulpet dig på vej, om du skal se/købe den eller ej, men ellers er du velkommen til at skrive til mig, hvis du ønsker nogen ting uddybet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox .

Titel: Allegro
Original Titel: Allegro
Premieredato: 14. marts 2006
Instruktør: Christoffer Boe
Skuespillere: Ulrich Thomsen (Zetterstrøm), Helena Christensen (Andrea), Henning Moritzen (Tom), Nicolas Bro (Sander), Benedikte Hansen (Piano lærer) Ellen Hillingsø (Clara)
Spilletid: 88 min.
Selskab: AlphaVille Pictures Copenhagen, SF Film A/S, 2005 (på dvd 2006)
Genre: Drama
Link: http://www.allegrofilm.dk
Zetterstrøm (Ulrich Thomsen) og Andrea (Helena Christensen) i et af deres få romantiske øjeblikke.
Zetterstrøm (Ulrich Thomsen) og Andrea (Helena Christensen) i et af deres få romantiske øjeblikke.
Andrea smukt og øm spillet af Helena Christensen, i en rolle/figur, som desværre ikke får lov til rigtig at udvikle sig så hun kan vise om hun har et talent som skuespiller.
Andrea smukt og øm spillet af Helena Christensen, i en rolle/figur, som desværre ikke får lov til rigtig at udvikle sig så hun kan vise om hun har et talent som skuespiller.
Ulrich Thomsen er god i disse roller som knudemand, som har det svært med sine følelser. Men da denne figur heller ikke rigtig udvikler sig, virker det som om han køre på autopilot.
Ulrich Thomsen er god i disse roller som knudemand, som har det svært med sine følelser. Men da denne figur heller ikke rigtig udvikler sig, virker det som om han køre på autopilot.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...