Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ambulancen

21. december 2005 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ambulancen billede

Her er for en gang skyld en dansk film der tør begive sig ud i actiongenren. Laurits Munch-Petersen tager tyren ved hornene, og det er der kommet en fin lille film ud af. Der er drøn på Ambulancen

Brødrene Frank ( Thomas Bo Larsen ) og Tim ( Paw Henriksen ) er pressede. Frank er lige kommet ud af fængslet efter en stor omgang bag tremmer. Deres far er død i et motorcykeluheld for 13 år siden, og nu er deres mor lige blevet opgivet af det danske sygehusvæsen. De siger at hun er uhelbredelig syg af kræft, og kun har ganske kort tid tilbage. Tim og Frank vil gerne hjælpe hende, og beslutter sig at skaffe de 13000 kroner det koster, at få hende på et privat hospital i Kiel i Tyskland. Men hvordan ?
Frank har før gjort i Bankrøverier og derfor må det blive planen. Desværre går det helt galt og de to må flygte i en Ambulance der tilfældigvis kommer forbi, efter røveriet. De overser at der bagi er en nyuddannet sygeplejerske, Julie, ( Helle Fagralid ) og en hjertepatient der netop er kommet ombord med hjertestop.
Den vilde jagt på ambulancen sættes ind og politiet giver ikke så let op. Imens de suser derud af kæmpes der bagi en kamp for at få den dødende på ret kurs igen. På førersæderne kommer følelserne også i kog. De to brødre har nemlig en del ting de ikke er helt enige i, og desuden så bære storebror Frank på en dyster hemmelighed der omhandler deres fars dødsulykke. De står overfor nogle svære valg. Skal de følge planen og skynde sig hjem til deres mor, eller skal de stoppe op og redde patienten i deres flugtvogn. Deres moral og livsindstillinger bliver sat på prøve, og inden flugten når dens endeligt, har de to brødre fået kastet lys over mange ting.

Laurits Munch-Petersen giver med Ambulancen, dansk film en frisk adrenalin indsprøjtning. Her er en film der ikke spare på stunts, effekter og blodige skrammer. Der grines, grædes og gyses undervejs i de 80 minutter filmen vare. Og an kan ikke undgå at leve sig ind i den intense historie om de to brødre der måske er hårde i filten, men også på hver deres måde bære på et blødt hjerte. For inde bagved al tumulten og de hvinende dæk, så gemmer Ambulancen også på en fin og følelsesladet fortælling, om to sønners kamp for at redde deres mor, der for dem er den sidste faste holdeplads i tilværelsen.

Castet er perfekt og Thomas Bo Larsen er næsten selvvalgt til rollen som den barske Frank. Noget han har spilet før, men hvad fanden, det er jo det han er bedst til.
Han får godt modspil af den yngre Paw Henriksen, og den søde Helle Fagralid, der begge bære deres roller på en troværdig facon. Selvom historien er fantastisk og actiondrevet, så formår de 3 hovedroller at holde den, fast med deres gode og nuancerede skuespil.

Humoren er sort som graven og replikkerne ping-ponger fint imellem 3-kløveret i ambulancen. Mange vil sikkert få helt lyst til en figen-mad, imens de ser filmen.

Musikken står Peter Peter og Peter Kyed for, og man må sige at de her levere et soundtrack der er langt væk fra deres dystre score til Pusher filmene. Det er flot, melodisk og underbygger rigtigt godt de mange stemningsmættede scener.

Ambulancen er bestemt vellykket og smukt fri for kvalmende moralske pegefingre. Der er tryg på, og underholdningen er med garanti hjemme. Det bliver spændende at se hvad Laurits Munch-Petersen finder på næste gang. Men indtil da, stig blot ombord i Ambulancen og forbered dig på en vild action tour-de-force om søskende kærlighed, hjertestop, bankrøverier og madpakker smurt af mor.

Ekstramateriale:

Bag om Ambulancen – dokomentar. 24 min.

Stillbillede galleri.

Poster og Artwork Galleri.
Tv-spot til Ambulancen.

Trailer til Ambulancen.

Andre trailers for nye DVD udgivelser.

Der er ikke så meget at komme efter her. De 24 minutters dokumentar er dog spændende, og måske ville det have været rart at se lidt mere til de enkelte ting det omhandler. For programmet kommer omkring mange ting, blandt andet noget om den flittige brug af Green Screen optagelser, Makeup effekter og kunstig blod, de forskellige ambulancer der blev brugt til optagelserne og meget, meget mere. Det der er er spændende, men når der for en gangs skyld er en dansk film der gør flittigt brug af effekter, så kunne det have været spændende med mere fokus på dette.

Samlet karakter for ekstramaterialet må blive 2 ½ stjerne ud af 6 mulige.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Ambulancen.
Original Titel: Ambulancen.
Premieredato: 6. december 2005
Instruktør: Laurits Munch-Petersen.
Skuespillere: Paw Henriksen, Helle Fagralid, Thomas Bo Larsen.
Spilletid: 80 min.
Selskab: Nordisk Film. 2005.
Genre: Actionbanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...