Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Midsommar
Midsommar billede

Sorry We Missed You
Toy Story 4
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Andrew G. Vajna Er Død

23. januar 2019 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Andrew G. Vajna Er Død billede

En af bagmændene bag at man fik Rambo at se på filmlærredet er død i en alder af 74 år.

Andrew G. Vajna. Flere vil nok påstå at man skal være mere end almindelig filmnørd for at kunne placere dette navn i historien. Han var nu heller ikke typen som var badet i rampelyset, men den ungarske producers arbejde og livsværk er omgæret af den dybeste respekt og hvis du læser videre, så vil du nok alligevel få følelsen af at du på en eller anden måde har fulgt hans metier tættere end du selv vidste.

Det var specielt samarbejdet med libanesiske Mario Kassar som i 80'erne satte Vajna på Hollywoodkortet, for de to dannede producerteam på First Blood, den første film om krigshelten John Rambo, og sammen satte de også de to næste film i franchisen i søen. Disse film åbnede en masse døre, og ikke mindst i den buldrende actiongenre, som på flere planer toppede i 80'erne og 90'erne. Alle adrenalinfans vil nikke genkendende til titler som Die Hard - Mega Hard og Total Recall, hvilke var medvirkende til at give Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger den status de står med nu.

Dog var der også mere potente filmværker i støbeskeen som eksempelvis Oscar-vinderen Evita med Madonna i hovedrollen, men listen er alenlang med tidens populære biograffilm lige frem til 2009, hvor Vajna var en fast del af Terminator-holdet, hvor han producerede Rise Of The Machines, Terminator Salvation og tv-serien Sarah Connor Chronicles.

Karrieren tæller således også fremragende værker som Det Flammende Bogstav, Medicine Man, Nixon, og Tombstone, samt blockbusters som Judge Dredd, Air America, Den 13. Kriger, Jacob's Ladder, Bill Rago og Basic Instinct 2.

Det er, med andre ord, en særdeles dygtig og velrenommeret filmmand, som ikke længere er blandt os. Heldigvis består hans værker stadig, og det kan være svært at vælge en favorit blandt alle de produktioner, han var hjernen bag. Kvaliteten kan ingen i hvert fald benægte.

Æret Være Andrew G. Vajnas Minde.

banner
Overskrift Højre Block
High Life
Harpiks
Sorry We Missed You
Midsommar
The Two Popes
Drømme fra Ødema...
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid DagKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...