Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Anna Pihl - Strisser i storbyen. 1. sæson.

2. november 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Anna Pihl - Strisser i storbyen. 1. sæson. billede

Så er det muligt med et gensyn med Anna Pihls hårdt prøvede hverdag på politistationen Bellahøj. Hele første sæson er nu på hylderne i en meget flot DVD boks.

Så er hele første sæson af Politiserien om den hårdt prøvede Anna Phil endelig kommet på DVD. De 10 afsnit er fint samlet på i alt 3 discs og pakket i en 4-fløjet digipack. Anna Pihl var det store hit på dansk TV i foråret 2006 med et gennemsnitligt seertal på 1.415.000 seere pr. afsnit. Dette er meget flot for Dansk Tv-serie standart.

Serien fortæller historien om en moderne heltinde, der udfordres af både jobbet og privatlivet. Anna Pihl (Charlotte Munk ) er nyuddannet betjent på Bellahøj Politistation, hvor hun er en del af gadebilledet i ét af Danmarks travleste politidistrikter. Anna Pihl er strisser i storbyen og én af dem, der er først til at rykke ud, når alarmen lyder. Sammen med sine uniformerede kolleger er Anna Pihl klar til at løse konflikterne på gadeplan, hvad enten der er tale om farlige røverier, opgør mellem uenige ægtefolk eller etniske grupper, trafikuheld eller bare den fulde forvirrede mand, der skal hjælpes hjem i seng. Når Anna Pihl lægger uniformen, insisterer hun på en meningsfyldt tilværelse som datter, søster, kæreste, bofælle og mor. Men når man er betjent, kan det være svært helt at slippe arbejdet efter fyraften, og problemerne i privatlivet sniger sig ofte med ind på politistationen.

Anna Pihl ( Charlotte Munk ) er en ung betjent, der begynder et nyt job på Station Bellahøj. Hidtil har hun arbejdet i provinsen, men vender nu tilbage til København, hvor hun er født og opvokset – og hvor hendes far ( Kurt Ravn ) har været en vigtig del af Kriminalpolitiet. Han er nu gået på pension, og efter moderens død er han nærmest røget ned i et sort hul.
Hun flytter ind hos bøssen Jan ( Peter Mygind ), som udlejer en del af sin lejlighed. Her bor hun sammen med sin søn, Mikkel, på 4 år.
På sin første vagt bliver Anna Pihl sat sammen i makkerskab med kollegaen Mikala ( Iben Hjejle ), og de bliver sendt ud til en voldelig kok. Det bliver ikke første gang de stifter bekendtskab med kokken, ej heller med hans kæreste. Da han senere går helt amok, sætter de ind med en forfølgelse – undervejs går det ud over Mikala, der bliver såret, og Anna må efterlade Mikala, mens hun fortsætter forfølgelsen alene. Da kokken senere vil begå selvmord, lykkes det Anna at tale ham fra det, og få ham til at overgive sig til hendes kolleger. Anna Pihl bliver sat til at køre sammen med Kim G. Blomberg ( Paw Henriksen ) – bedre kendt som KGB. De kommer ikke specielt godt ud af det sammen – Anna opfatter ham som en mandschauvinist og racist. Da de bliver sendt ud til et indvandrerhjem, hvor teenagedatteren har fået tæv, er de langt fra enige om, hvad de skal gøre – glemme sagen eller bore i den, selvom pigen ikke ønsker at anmelde overfaldet.
KGB mener, det er faderen, der har villet sætte pigen på plads, mens Anna ikke er så sikker, og derfor undersøger hun nogle ting i sin fritid – det ender med hun finder ud af sagens rette sammenhæng, men samtidig bringer hun sig selv i fare, indtil KGB kommer og redder hende ud af suppedasen.
Hjemme forbedres forholdet til faderen. Til gengæld bliver hun frygteligt skuffet, da hun tager på besøg hos kollegaen Martin ( Claes Bang ), og døren åbnes af hans kæreste.

De resterende afsnit i den første sæson omhandler forskellige temaer og dilemmaer som de forskellige hovedkarakterer bliver sat i. Eksempelvis forelsker Anna’s far sig i en lang yngre kvinde som han siden hen beslutter sig for at flytte sammen med. Resten af familien er skeptisk og det er svært at acceptere den nye kærlighed for Anna, der selv har det svært med det modsatte køn efter hun er blevet forladt af sin ex mand. Ligeledes kommer hun i et dilemma da hendes boder Mads, kører spirituskørsel og er medvirkende til en grim ulykke. Mads går i hundene for øjenene af resten af familien, og Anna står med en mulighed for at redde hans rumpe, hvis hun som betjent ser igennem fingre med at overholde nogle regler. Som løbende historie i flere af seriens bedste afsnit følger vi Anna’s kollega Mikala der har det hårdt på hjemmefronten med børn og mand. Hun tager sig nogle friheder på jobbet og pludselig er hun involveret i et forhold til en narkogangster, der truer med at ødelægge hendes liv og familie hvis hun sladre om ham og hans skumle virke. Der er også mange fine sidehistorier. Historien og Kim G. Blomberg der er forelsket i Anna, men ikke kan få det sagt, Historien om Claes der også er forelske ti Anna , men som har meget svært ved at få overbevist hende om at han mener det, og historien om bøssen Jan, der evigt og altid søger efter den eneste ene igennem kontaktannoncer, nette og andre dating medier. Alle historier serien koncentrerer sig omkring den svære kærlighed og om hvordan den ikke er til at blive klar på når den endelig rammer.

Anna Phil – Strisser i storbyen afsnit 1-5 er instrueret af Carsten Myllerup der gjorde sin Danske Film debut med den originale og på mange måder rigtigt spændende Teenage gyser film Midsommer fra 2003. Carsten Myllerup stod også bag den meget populære Børne julekalender Jesus og Josefine. Dette resulterede i en biograffilmfortsættelsen Oscar og Josefine – Heksen fra Nutiden, der kom i 2005 og blev set af 250.000 danske biografgængere. Carsten Myllerup har et godt greb i at fortælle for de yngre og med Tv-serien om Anna Phil beviser han at han også kan formidle god dramatik til den brede og noget ældre del af befolkningen.

Afsnit 6-10 er instrueret af Morten Arnfred der er en garvet hund indenfor Dansk film og Tv. Morten Arnfred har utallige film på sit CV, blandt andet: Johnny Larsen, Den store dag, Lykkevej og Der er et yndigt land. Desuden har Morten Arnfred været medinstruktør på Lars Von Triers Riget, og har også været episode instruktør på Tv-serierne Forsvar og Taxa.

Adam Price er
hovedforfatter på Anna Pihl. Han er en dreven forfatter der har stået bag andre Tv-serier som Nikolaj og Julie, Taxa og den gode, den onde og den virkelig sjove. Han har også filmmanuskripter til Babydoom og Mor(d)i mødregruppen bag sig. Desuden har Adam Price også skrevet en del teaterstykker og været ansat på TV-2 som dramaredaktør. Som medforfattere på flere afsnit har Adam Price haft Dorte Høgh og Carsten Rudolf.

Charlotte Munck der spiller hovedrollen som Anna Phil er voksede op i Ørsted på Djursland. Hun blev uddannet på skuespillerskolen ved Odense Teater med afgang 1998 og fik sin spillefilmsdebut i Martin Schmidts gyser "Kat".
Charlotte Munck har haft mange roller på film, teater og TV. På teatret har hun spillet i forestillinger som "Festen", "Ivanhoe", "Cabaret", "Misantropen" og "Simon". På film har hun haft roller i novellefilmene "Hvornår kommer strygerne" og "Le Grande Finale". Mange kender hende fra filmene "Den eneste ene", "Kongekabale" og fra filmen "En kort, en lang" i 2001, hvor hun forelsker sig i den homoseksuelle Jacob. Filmrollen gav hende en Robert og en Bodil-nominering som bedste kvindelige hovedrolle. På TV har hun medvirket i "Taxa", "Rejseholdet" og "Ørnen". Charlotte Munck er også sangerinde og har optrådt på Copenhagen Jazz Festival. I 2005 fik hun Clara Pontoppidans Hæderslegat.

Claes Bang spiller Anna Pihls's kæreste og kollega Martin. Claes Bang er uddannet på Statens Teaterskole i 1996. Han debuterede samme år på børneteatret Skægspiren. Han har haft i forskellige roller på Det Danske Teater, Husets Teater og Århus Teater. Desuden har han haft stører og mindre roller i En Soap, Far til fire gir aldrig op, Nynne og Regl nummer 1.

Paw Henriksen spiller Anna Phils noget anderledes kollega Kim G. Blomberg. Paw Henriksen er uddannet på Statens Teaterskole 2000. Han debuterede i filmen "Tøsepiger", hvor han spillede Carl. Han huskes for sin rolle som Nikolaj Faber i TV-serien "Hotellet" fra 2002. Desuden har han medvirket i film som: Ambulancen , brødre, Kinamand, Anklaget og Bagland.

I serien møder vi en lang række af Danmarks bedste skuespillere lige nu, bl.a. Iben Hjejle som Anna’s nye ven og kollega. Peter Mygind som Anna’s husven og bøsse. Tammi Øst er chef på Bellahøj station og Kurt Ravn er Anna’s far der til Anna’s store overraskelse bliver forelsket i en meget yngre pige.

Desuden medvirker også i mindre roller: Claes Bang, Lisbeth Wulff, Frank Thiel, Henrik Birch, Dejan Cukic, Ole Lemmeke, Peter Hesse Overgaard og Laura Drasbæk.

Episoder:

1: Ny betjent på Bellahøj

2: Et spørgsmål om ære

3: Den fede dame

4: Hund på bagsædet

5: Indianeren

6: Lokkeduen

7: Hver sin hemmelighed

8: I seng med fjenden

9: Braget i Parken

10: Jagten på Zoran

Optagelserne til 2. og 3. sæson er allerede i gang, og serien er solgt til flere lande, heriblandt Norge og Sverige, hvor 1. sæson fik premiere på TV i efteråret 2006.
Serien omhandler nogle temaer og oplevelser de fleste nok kan nikke genkendende til i deres liv, eller sikkert har oplevet sammen med venner og bekendte.
Anna Phil formår at blande sig på næsten lige fod med de store danske serier som rejseholdet og ørnen, og som solid folkelig underholdning i den bedste sendetid fungere den helt fint. Om serien giver et realistisk syn på hverdagen på station Bellahøj, ved jeg ikke. Men hvem gider også se på hverdags realisme til aften kaffen, når man i stedet for kan få god solid Dansk produceret underholdning som Anna Pihl.

Ekstramateriale:

Interviews med skuespillerne.

Booklet spækket med facts & informationer om den populære TV-serie

Audio: Dansk DD5.1

Ingen undertekster.

Ekstramaterialet der er at finde på denne udgivelse er ikke noget specielt men til gengæld er den lille folder der er med i den flotte DVD indpakning spændende læsning. Der er profiler for hovedkaraktererne og skuespillerprofiler. Desuden er der en række fakta om stationen Bellahøj og det område serien foregår i.

Samlet karakter for ekstramaterialet må blive 2 stjerner.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Anna Phil – Strisser i storbyen. 1. Sæson.
Original Titel: Anna Phil – Strisser i storbyen. 1. Sæson
Premieredato: 24. oktober 2006
Instruktør: Carsten Myllerup, Morten Arnfred.
Skuespillere: Charlotte Munk, Paw Henriksen, Iben Hjejle, Peter Mygind, Tammi Øst, Kurt Ravn, Claes Bang, Lisbeth Wulff, Frank Thiel, Henrik Birch.
Spilletid: 420 min.
Selskab: Cosmo Film, Tv-2. 2005
Genre: Drama
Charlotte Munck som Anna Pihl.
Charlotte Munck som Anna Pihl.
Claes Bang som Martin.
Claes Bang som Martin.banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...