Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Annabelle - 2 Film Collection

4. januar 2018 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Annabelle - 2 Film Collection billede

Gyser-genren lever i bedste velgående. Se med hvis du tør, når den besatte dukke forsøger at transformere sin sjæl i levende mennesker...

I en samtid hvor gysere som Sinister og Insidious (og deres efterfølgere) definerede den nyere okkulte tilgang til genren, så trumfede de to The Conjuring-film (anmeldt her på siden) lige et ekstra niveau op. Filmene om makkerparret Ed og Lorraine Warren, som fungerede som efterforskere af det overnaturlige, gik sin sejrsgang overalt, og skræmte folk fra vid og sans. Succesen var så massiv, at man ikke nøjedes med at lade mystikken hvile. I 2014 kunne man nemlig opleve spin-off filmen Annabelle, som dermed udkom midt mellem The Conjuring og The Conjuring 2. Annabelle handler om den uhyggelige dukke fra netop nævnte film. Om hvordan John finder dukken og giver som gave til hans gravide kone Mia, og om hvordan deres ellers rolige tilværelse skiftes ud med den ene makabre hændelse efter den anden. Muligvis alt sammen på grund af den nye indflytter, dukken Annabelle. Det skorter ikke på hverken elevatorer i udu, døre der smækker af sig selv, selvkørende barnevogne og en djævlelignende skikkelse, som bliver temmelig nærgående overfor familien.

Annabelle-filmen er også anmeldt flere gange her på CinemaOnline med meget blandet ris og ros. Personligt skyder jeg 4 stjerner efter Annabelle isoleret set, da den i god stil følger op på den mystik og uro, som man forbandt med sit ophav. I anledning af udgivelsen af Annabelle: Creation (eller Annabelle: Skabelsen som den danske titel lyder) er det nu muligt at investere i begge film i samme box. Derfor er det også den friske film i serien, som får mest opmærksomhed i denne omgang. Her følger vi dukkemageren Samuel Mullins (Anthony LaPaglia – Klienten, Forsvundet Sporløst), som bygger dukken Annabelle. Kort tid efter dør hans lille pige i en tragisk ulykke, hvilket slider hårdt på især pigens mor, Esther. Den primære historie begynder dog først 12 år senere, hvor Samuel og Esther lader en nonne og en gruppe forældreløse piger fra et nedlagt børnehjem bo hos sig. En velsignelse for den nyankomne flok, og en kærkommen mulighed for at få lidt glæde og liv i huset hos familien Mullins. Der går dog ikke længe førend at en af pigerne mærker at huset måske ikke er det tryggeste sted at opholde sig. Dukkemagerens skabning, Annabelle, har nemlig udset sig pigerne som ofte. Annabelle er nemlig besat og leder efter en ny krop at gøre bolig i.

Annabelle: Creation gør genren ære og følger flot trop i Conjuring-stilen. I min optik så lykkes det faktisk Creation at overstråle sin forgænger, og ender derfor på 5 stjerner. Opløftet af specielt de forholdsvis uprøvede børneskuespillere, som ikke overspiller, som det ellers ofte kan ses. Stemningen og selve filmning og klipning er genial, og selvom filmen ikke er spækket med gys hvert andet minut, så er der lige så meget suspence og spænding til at opveje dette. Annabelle og Annabelle: Creation får som samlet udgivelse 5 fortjente stjerner, for at opretholde niveauet i en til tider svær genre.

Uden at afsløre mere, så slutter Creation lige der hvor Annabelle starter. Og tro nu ikke at det stopper her. I indeværende år kan du opleve filmen The Nun, som går bagom myten hos den figur som optrådte til stor rædsel i The Conjuring-filmene. Der bliver altså stadig mulighed for at blive skræmt på samme niveau inden længe.

Du finder også en række tilvalg på hver disc, hvor du kan komme bag om filmene. Rigtig god fornøjelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Annabelle - 2 Film Collection
Original Titel: Annabelle - 2 Film Collection
Premieredato: 14. december 2017
Instruktør: John R Leonetti, David F Sandberg
Skuespillere: Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard, Miranda Otto, Anthony LaPaglia, Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Tony Amendola, Brian Howe, Mark Bramhall, Lulu Wilson
Spilletid: 207 min.
Selskab: New Line Cinema, Atomic Monster, 2017
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...