Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Antboy

3. oktober 2013 af Monica Svane

5 stjerner Skriv en kommentar

Antboy billede

Spider-Man i lækkert miniput format

Kenneth Bøeg Andersen, forfatteren til Antboy, gav instruktør Ask Hasselbalch en godbid af dimensioner, da han fik lov til at omskrive børnebogssuccesen til et filmmanuskript. Filmen viser, at børn sagtens kan forstå en anden slags humor og seriøsitet, end dem der bliver fremstillet i Min Søsters Børn i Himalaya - eller hvad de efterhånden nu hedder.

Hasselbalch træder næsten direkte ud af Filmskolen og er et fantastisk frisk pust til de danske spillefilm, for ikke at tale om en nødvendighed i den noget forsømte børnefilmsgenre.

Pelle Nørhmann ER Peter Parker
Hvordan er det at være superhelt i en ganske almindelig by i Danmark? Det finder skolegårdstaberen Pelle Nørhmann (Oscar Dietz) hurtigt ud af, da han bliver bidt af en genmodificeret tissemyre. Med hjælp fra sin nyfundne supernørdede ven Wilhelm (Samuel Ting Graf), finder han sit kostume og opdager sine kræfter og inden længe viser skurken sig i form af eks-laboranten Gæmmelkrå (Nicolas Bro).

Kenneth Bøeg Andersen har aldrig lagt skjul på hans inspirationskilde til at skrive bøgerne om superhelten Pelle Nørhmann aka. Antboy. Hvis man ikke allerede har opklaret forbindelsen endnu, lægger historien sig utroligt meget op af fortællingen om Peter Parker, der efter et edderkoppebid får superkræfter. Historien om Spider-Man er blevet filmatiseret både til børn og voksne, senest i The Amazing Spider-Man, men er i børneformat altid blevet vist gennem tegnefilm.

Seriøsitet og humor går hånd i hånd
Det skyldes mest Andersens ret så velskrevne roman, men der skal også gives en salut til Hasselbalch for at vise børne-superhelten i den virkelige verden. Fortællingen gøres relevant for børn (og genkendelig for voksne) ved at lade den foregå i den danske skolegård, hvor vi alle har stået med det ene problem efter det andet.

Både forfatteren og instruktøren har ramt en humor, der ligger lige til højrebenet og som ikke bliver alt for anstrengende for voksne at være vidne til. Der er masser af grin til børnene og også en del til forældrene, især vil Nicolas Bros brummende onelinerMit navn er Loppen…” gå lige i lattermusklen hos de fleste. Han er morsom og farlig som skurken Gæmmelkrå aka. Loppen, men vil hos forældrene til tider tendere til en smule åndssvag taget hans repertoire i betragtning.

En film der siger Kapoow!
Det bedste ved filmen er, at Hasselbalch har formået at hive superhelte-storfilmen ned fra CGI-hylden og lade den udspille sig i en tilfældig dansk forstad. Det sker dog uden at skrue ned for de visuelle effekter fra de amerikanske Blockbusters. Hasselbalch har i særdeleshed læst på lektien og bruger effekter både fra amerikanske superheltefilm- og tegneserier, med Kapoow-talebobler og hurtig krydsklipning. Det er fantastisk at se, at så professionelle effekter kan fungere i en helt almindelig dansk børnefilm.

Antboy er den amerikanske superheltefilm lækkert pakket ind i dansk børnehøjde. Hasselbalch viser den store fortælling om Spider-Man i en seriøs lårklaskende film, der muligvis vil få en del efterfølgere, eftersom der indtil videre er skrevet 6 bøger i serien. Vi venter Hasselbalch…

Titel: Antboy
Original Titel: Antboy
Premieredato: 3. oktober 2013
Instruktør: Ask Hasselbalch
Skuespillere: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Cecilie Alstrup Tarp, Lærke Winther, Frank Thiel
Spilletid: 77 min.
Selskab: Nibus Film, SF Film 2013
Genre: Familie
Link: http://www.antboy.dk/forside.html
Pelle Nørhmann aka. Antboy (Oscar Dietz)
Pelle Nørhmann aka. Antboy (Oscar Dietz)
Gæmmelkrå aka. Loppen (Nicolas Bro), Wilhelm (Samuel Ting Graf)
Gæmmelkrå aka. Loppen (Nicolas Bro), Wilhelm (Samuel Ting Graf)
Wilhelm (Samuel Ting Graf), Pelle Nørhmann aka. Antboy (Oscar Dietz)
Wilhelm (Samuel Ting Graf), Pelle Nørhmann aka. Antboy (Oscar Dietz)


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...