Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Arctic

31. januar 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Arctic billede

En autistisk, barsk overlevelse og en Mads Mikkelsen i topform. Arctic formål at vise et menneskes overlevelsesinstinkt, hvor der kæmpes med op-og nedture.

Hvad gør man, hvis ens fly styrter ned, man har intet signal til sin omverden, og man er helt alene på Antarktis? Disse spørgsmål forsøger Joe Pennas debutfilm ”Arctic”, at svare på. Overlevelse har tidligt været store temaer på det store lærred. Hvem husker ikke Tom Hanks hjerteskærende portræt i filmen ”Cast Away”, og ikke mindst Leonardo DiCaprios oscarvindende præstation i ”The Revenant”? Nu er turen kommet til vores egen Mads Mikkelsen, som skal forsøge at overleve Antarktis barske og utilgivelige natur på hel egen hånd.

Det øde land
En dansk mand (Mads Mikkelsen) er strandet på Antarktis. Efter mange måneders overlevelse ser hjælpen endelig ud til at være på vej. Men der forekommer et tragisk uheld, og hans mulighed for at komme væk, virker nu til at være evig tabt. Han skal nu beslutte sig for, hvorvidt han skal forblive i sikkerhed på sin camp eller forvilde sig ud i den barske natur for at søge om hjælp.

En dansker i verdensklasse
Vi kender selv vores egen skuespiller, Mads Mikkelsen, herhjemme fra utallige film og tv roller. I de seneste 10 år har han dog også gjort sig meget bemærket i udlandet. Både i James Bond filmen ”Casino Royal” og som kannibalen, Hannibal Lecter, i tv serien af samme navn. Hans succes er i den grad også velfortjent, og i Arctic viser han, hvorfor han er et stortalent. Mikkelsen er eneste mand i filmen, og derfor har han fået til opgave at bære filmen alene. Dette har han dog intet problem med, da Mads Mikkelsen har den sårbarhed, gå på-attitude og charme, som gør at man aldrig keder sig i hans selskab.

En hård og sårbar rejse
Instruktøren Joe Penna er helt ny indenfor filmverden, eftersom han startede sin karriere på YouTube, hvor hans kanal har 2.8 mio. abonnenter. Men med denne debutfilm forbliver han højt sandsynligt inde i varmen. Penna formår at fortælle en meget enkelt historie med en simpel fortælleteknik. Men denne simpelhed er meget fascinerende, da man følger et menneskes kamp for overlevelse. Til tiden lider filmen også af simpelheden, da man aldrig kommer under huden på karakteren eller får hans historie. Derfor kan filmen nemt fremstå en anelse kedelige. Men hvis man godt kan lide Mads Mikkelsen og overlevelsesinstinktet burde man nemt kunne se igennem kedsomheden. Og med sådan en skøn billedeside med intens musik bliver det hele lettere.

"Arctic" er en rigtig god debutfilm, hvor vi følger et menneske overlevelsesinstinkt på nærhold. De visuelle billeder er fænomenale, og den altid elskende dansker Mads Mikkelsen spiller sin rolle til perfektion.

Titel: Arctic
Original Titel: Arctic
Premieredato: 31. januar 2019
Instruktør: Joe Penna
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir
Spilletid: 97 min.
Selskab: XYZ Films, UIP, 2019
Genre: Drama
Foto: Mika Cotellon
Foto: Mika Cotellon
Foto: Mika Cotellon
Foto: Mika Cotellon
Foto: Mika Cotellon
Foto: Mika Cotellon


banner
Overskrift Højre Block
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the Cabin
Empire of Light
Creed 3KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...