Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

As Above So Below

19. marts 2015 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

As Above So Below billede

Din fortid er lagret i de skumle katakomber...

Sluk al lys i stuen, smid skiven i afspilleren og læn dig tilbage i sofaen og lad dig skræmme fra vid og sans. As Above So Below er en intensiv og genial gal mands værk, som spiller på den personlige frygt i hver af de katakomb-udforskende personer vi møder i filmen.

Under Paris’ gader strækker sig kilometervis af katakomber som aldrig er blevet kortlagt. Den opgave påtager en ung kvinde sig, og samler et team af assistenter samt en guide som skal lede flokken ned til indgangen af den labyrintiske undergrund. Ret hurtigt begynder tingene at udvikle sig mystisk. Genstande fra udforskernes fortid er at finde nede i de skumle gange, lige fra et klaver, en gammeldags telefon, en bil og alle de ting som man ellers havde lyst til at lægge bag sig. Langsomt går det op for flokken at deres frygt er deres egen værste fjende og en dæmonisk terror er uundgåelig og selvforstærkende.

Dette er ufatteligt effektivt og den åbenlyse angst og fortvivlelse som vores karakterer gennemlever, er altopslugende og så ondskabsfuld at ingen ved om de slipper levende fra tunnelturen. Som seer kan man kun grufuld følge med i hvordan uhyggen og modløsheden gnaver løs i gruppen og man rystes og spædes med chok, når det viser sig at fortiden forekommer spillevende.

Hvad det er som mere konkret venter i katakomberne, kan jeg ikke afsløre uden at ødelægge totaloplevelsen. Men skræmt kan du roligt regne med at blive. As Above So Below slår følge på titler som Sinister, Insidious og The Conjuring – altså effektfulde gysere fra nyere tid. Her er ikke brugt en masse dyrt CGI for at skabe monstre eller andet tåbeligt. Her er nerve og suspense dejligt afbalanceret og sikrer at specielt den sidste time af filmen er aldeles fremragende.

Filmen byder ikke på nogle store skuespilsnavne, men når kunsten er at gøre filmen så spillefilmsdokumentarisk som muligt er dette kun en fordel. Selvom der (forhåbentlig) ikke findes nogen form for realitet i katakomberne, så er karaktererne ganske troværdige og handler for en gang skyld rationelt, i forhold til hvad genren nogle gange spytter ud.

As Above So Below er uortodoks og tjener sit formål ganske højt. At skræmme livet af enhver som bliver tilskuer til disse staklers færden. Dette er simpelthen en af nyere tids absolut bedste gysere, på trods af dens forholdsvis ubemærkethed på det danske marked.

Som bonusmateriale får du lov til at komme med under tilblivelsen af filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: As Above So Below
Original Titel: As Above So Below
Premieredato: 20. marts 2015
Instruktør: John Erick Dowdle
Skuespillere: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge
Spilletid: 93 min.
Selskab: Legendary Pictures, Universal Pictures, 2014
Genre: Gyser
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...