Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Avenging Force

5. juni 2007 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar

Avenging Force billede

Den forsvunde actionhelt Michael Dudikoff i en film direkte efter hans gennembrud med American Ninja.

Ah ja, de gode gamle 80’ere. Tiden hvor Van Damme, Schwarzenegger, Stallone og Seagal toppede med nogle af deres til dato bedste og samtidig mest meningsløse film. I denne forsvundne tid var der en actionhelt, som aldrig kom helt frem i lyset, men som på mange måder sagtens kunne måle sig med resten af de ovennævnte actionhelte – nemlig Michael Dudikoff. Du har garanteret hørt om American Ninja, og det er netop den film vi kender Dudikoff fra. Han er uden tvivl en mr. America som slås for frihed og ligestilling, og kan snildt sammenlignes med Van Damme og Seagal - blot uden accent og hestehale.

Avenging Force udkom et år efter American Ninja, og den står desværre lidt i skyggen af den film. Med dette sagt har Avenging Force stadig alle de kvaliteter der skal til, hvis man netop er til denne slags film; et ligegyldigt og usandsynligt plot, dårligt skuespil, masser af ufrivilligt morsomme scener og naturligvis også en masse action.

Matt Hunter lever et forholdsvis stille liv på en farm i Louisiana, men da hans bedste ven Larry Richards stiller op til senatet, får han en masse trusler grundet sin hudfarve. Matts fortid som kampsportsekspert i CIA gør ham oplagt som bodyguard, og ganske vist slår en højreorienteret terrororganisation ved navn Pentangle ned på Larry og hans familie.

Som sagt er plottet tyndt, men sådan skal det være i denne slags film, da det handler om at slå hjernen fra et øjeblik, og lade sig underholde. Dette gør filmen ganske glimrende. Starten er blandt noget af det morsomste jeg længe har set, og slutningen har en masse habile actionscener. Ganske vist halter filmen meget i midten, men nogle af filmens plotudviklinger er direkte modige, hvilket gør at man nemt kan holde sig vågen. Filmen slutter desværre ret brat, uden en egentlig afklaring og lægger bestemt op til en fortsættelse, der aldrig har set dagens lys. Dette gør at man til sidst sidder med en halvlunken fornemmelse, men i filmens halvanden times spilletid er der kun de problemer med filmen, der egentlig gør den værd at se.

Instruktøren Sam Firstenberg var også manden bag American Ninja, og har siden da typisk holdt sig til denne genre. Koreografien er til tider grinagtig imens den til sidst virker ganske velovervejet. Desværre ødelægger mange hurtige klip ofte den fulde fornøjelse af disse scener, men med det lave budget og tiden taget i betragtning, gør Firstenberg et udmærket job.

Avenging Force er en 80’er drengerøvsfilm som skal stå på hylden sammen med American Ninja, Bloodsport, Nico, Commando og Cobra. Er du som sagt ikke til disse film, omvender Avenging Force dig med garanti ikke, men er du, kan du sagtens købe denne film, da dette alligevel er en møgbillig On Air udgivelse.

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Avenging Force
Original Titel: Avenging Force
Premieredato: 17. april 2007
Instruktør: Sam Firstenberg
Skuespillere: Michael Dudikoff, Steve James, James Booth, William Wallace
Spilletid: 93 min.
Selskab: Golan-Globus Productions, On Air Video, 2007
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...