Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bäst i Sverige (DVD)

9. juni 2003 af Lise Aakjær

3 stjerner Skriv en kommentar

Bäst i Sverige (DVD) billede

Bäst i Sverige er en mindre vellykket børnefilm, der handler om de sædvanlige vanskeligheder ved at være barn.

Marcello (Ariel Petsonik) er en anderledes dreng. Han er fræk og rapkæftet, gider ikke spille fodbold og vil være pilot, selv om han lider så frygteligt af højdeskræk. De andre drenge i klassen har udset sig Marcello som det perfekte mobbeoffer, men pludselig en dag midt i alle drillerierne og truslerne om tæsk efter skole står hun der. Fatima (Zamand Hägg). Den nye pige i klassen vinder med sine store brune øjne og det lange, mørke hår straks Marcellos hjerte. Fatima er stærk, klog og oven i købet dygtig til fodbold. Hun bliver Marcellos første rigtige ven, og sammen står de begge stærkere mod folkeskolens barske miljø.

De hjælper hinanden med at realisere deres drømme; Fatima vil gerne spille fodbold med drengene og Marcello vil gerne flyve ud over Stockholm i sit svævefly. Hæve sig over alle bøllerne, forældrenes skuffelse og sin egen frygt.

Handlingsmæssigt er Bäst i Sverige bestemt ikke bäst, men kører efter det typiske handlingsmønster med udgangspunktet i den anderledes dreng, der bliver mobbet og må bevise sig selv. Det er efterhånden så tyndslidt og set før, at den fantasi og de special effects, der bruges i filmen, ikke imponerer synderligt. Filmens målgruppe på Marcellos alder vil sikkert finde filmen fornøjelig, men for mig at se er der ikke de helt store spændingselementer eller nyskabelser at komme efter. Persongalleriet er for stereotypt og historien meget, meget forudsigelig - selv for et yngre publikum, vil jeg tro. Marcellos fodboldgale far, Fatimas overbeskyttende brødre og de drillende drenge fra Marcellos klasse er meget unuancerede karakterer, men det er til dels okay, da filmens absolutte fokus er på Marcello (og Fatima).

Alt i alt er fortællingen helstøbt og stilistisk fint gennemført, men simpelthen for alt for kedelig. Ariel Petsonik er dog charmerende som den drømmende Marcello, mens Fatima også gør det godt i rollen som den nye og anderledes pige i klassen.

En del fantastiske elementer, som en pludselig talende Jesus-figur eller en pengeregn fra loftet i Marcellos værelse, er dog absolut nogle af højdepunkterne i filmen. Der finder man den originalitet og finurlighed, som man længes efter i resten af filmen. Skal man investere i en DVD til ungerne må ”En som Hodder” anbefales i stedet!

DVD-udgaven af Bäst i Sverige indeholder filmens trailer, biografier og et dokumentarprogram med et kig bag kameraet. Der er forskellige interviews med både spillere og produktionshold, som er ganske underholdende. Et par klip fra de to børneskuespilleres optagelsesprøver er også sjove at se, især fordi det styrker indtrykket af dem som filmens stærkeste aktiver.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Bäst i Sverige
Original Titel: Bäst i Sverige
Premieredato: 29. april 2003
Instruktør: Ulf Malmros
Skuespillere: Ariel Petsonik, Zamand Hägg, Michael Nyqvist, Anna Pettersson, Ralph Carlsson, Joel Ander, Pontus Stenshåll
Spilletid: 85 min.
Selskab: Sandrew Metronome
Genre: Familie
Link: http://www.bastisverige.nu
Marcello og Fatima bliver - ikke overraskende - bedste venner
Marcello og Fatima bliver - ikke overraskende - bedste venner
En af filmens bedste scener - Marcello får et par gode råd af - ja - Jesus!
En af filmens bedste scener - Marcello får et par gode råd af - ja - Jesus!
Fatima øver sig ihærdigt. Hun vil nemlig så gerne spille fodbold med de store drenge
Fatima øver sig ihærdigt. Hun vil nemlig så gerne spille fodbold med de store drenge


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...