Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Vanskabte Land
Black Panther: W...
Emily
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Baard Owe Er Død

13. november 2017 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Baard Owe Er Død billede

Vores allesammens Professor Bondo, som i Lars von Triers legendariske tv-gyser "Riget" var på jagt efter et såkaldt hepatosarkom, er afgået ved døden.

Familien oplyser at Baard Owe døde i lørdags i en alder af 81 år. Mangeårig gudsbenådet skuespiller fra Norge, men mere eller mindre betragtet som dansk, efter som han under sin uddannelse på Statens Teaterskole i Oslo tog turen til Aalborg i 1958 og dimitterede fra det nordjyske teater.

Baard Owe huskes i særdeleshed som det faglige orakel professor og overlæge Bondo fra "Riget", hvor han spillede sammen med navne som Holger Juul Hansen, Kirsten Rolffes, Ghita Nørby, Peter Mygind, Otto Brandenburg og Søren Pilmark. Mange husker ham også som altmuligmanden John fra serien "Hotellet".

Er du i besiddelse af den højt beskattede gamle danske Morten Korch-film som "Krybskytterne På Næsbygaard" og "Brødrene På Uglegaarden", så kan du også finde Baard Owe i mindre roller, ligesom han også kan ses i et enkelt afsnit af "Huset På Christianshavn".

Baard Owe medvirkede desuden i titler som Anders Refns "Strømer" og "Sort Høst", mens han også kan spottes i tv-serier som "En By I Provinsen", "Rejseholdet", "Landsbyen", "Langt Fra Las Vegas" og "Charlot og Charlotte". Er du til gys og spænding, så snyd ikke dig selv for Villmark 2 (anmeldt her på cinemaonline) og ungdomskrimien Dykkerne. I disse spiller Baard Owe to centrale roller.

Inden Baard Owe døde nåede han at indspille en række biograffilm. Senest biografaktuelle "Qeda" og til næste år kan du se ham i "C4", som handler om Christian d. 4's sidste tid.

Baard Owe er bl.a. far til skuespiller David Owe.

Æret Være Baard Owes Mindebanner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...