Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bad Ass 2: Bad Asses

19. juni 2014 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bad Ass 2: Bad Asses billede

Happy Hour på selvtægt...

Måske du husker Frank Vega? Måske bedre kendt som Bad Ass? Manden der blev et internetfænomen, da han stoppede en hate-crime i en bus og dermed blev alles helt. Nu er den pjaltede Vietnam-veteran tilbage i en ny film, som foregår tre år senere. Frank er begyndt som boksetræner på et ungdomscenter. En dag findes hans bedste elev myrdet, og for at opnå retfærdighed, må Bad Ass på banen igen. Denne gang får Frank hjælp af sin kammerat Bernie (Danny ”I'm Too Old For This Shit” Glover fra Manderlay, Farven Lilla, The Royal Tenenbaums), og en særdeles slagkraftig duo er på banen. Og de kigger sig ikke tilbage!

Det er sammenbidte Danny Trejo (Machete, Desperado, From Dusk Till Dawn) som atter engang påtager sig hvervet som manden der tager loven i egen hånd. Han er som skabt til denne rolle med sine dybe rynker, det alvorlige ansigtsudtryk og den brutale attitude. Han bliver lynhurtigt det centrale omdrejningspunkt, og selvom han går til ekstremerne, så er alt han gør særdeles legalt (føles det som).

Det første som min tanke gik på, var om Bad Ass 2 (med den pragende undertitel Bad Asses), kunne retfærdiggøres. Er vi ude i en omgang copy/paste-malkning af den første films overraskende succes? Eller har vi reelt brug for at få mere at vide om Frank Vegas tilværelse og udvikling? Det var med disse briller, jeg gik til opgaven.

I min optik rammer Bad Ass 2 faktisk en ret vedkommende nerve, som det ellers ikke er for vane i mindre produktioner. Den er både rørende, spændende, provokerende og sjov, hvilket er en herlig cocktail når parametrene passer sammen. Og så skal jeg hilse og sige at Danny Glover ikke har glemt hvordan man leverer en god gedigen skideballe... Nu skal man så nok heller ikke se bort fra, at det er en god idé at beholde instruktøren fra den første film, hvilket er tilfældet. Hvor ofte har vi ikke set hvordan ”efterfølgere” får splittet en franchise ad i atomer? Craig Moss er heldigvis atter i stolen, og det lader til at han ved lige hvad han vil have – og får det.

Bad Ass 2 indeholder masser af smæk for skillingen, i form af action og nævekampe – og så er der utvivlsomt god kemi mellem 2 gange Danny i deres jagt på sandheden bag boksemordet. En slags siamesiske tvillinger tildelt velskrevne replikker. Filmen lever fint op til sin forgænger, men kan også sagtens stå alene. Så pakken er så afgjort bestået, og tildeles hermed 4 stjerner.

Bonus materialet består af en 9 minutters ”making of”, hvor Trejo og Glover fortæller om deres roller og hvor Craig Moss fortæller om sine tanker bag handlingen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Bad Ass 2: Bad Asses
Original Titel: Bad Ass 2: Bad Asses
Premieredato: 4. juni 2014
Instruktør: Craig Moss
Skuespillere: Danny Trejo, Danny Glover, Andrew Divoff, Jaqueline Obradors, Patrick Fabian, Jeremy Ray Valdez, Jonathan Lipnicki, Loni Love, Sarah Dumont
Spilletid: 87 min.
Selskab: Silver Nitrate, Fanny Pack, 2013
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...