Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bag Fjendens Linjer

26. april 2015 af Elsebeth Frederiksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bag Fjendens Linjer billede

Fanget i fjendeland

En ung mand befinder sig i en konflikt, han ikke forstår. Det kan være mange steder i verden, hvor der udkæmpes en krig, men når krigen er så tæt på som i Nordirland, kan det godt være endnu sværere at forstå.
Sådan er det for den unge rekrut Gary Hook (Jack O´Connell) som man først møder, da han besøger sin yngre bror på et børnehjem og derefter træner som soldat. Han tror han skal til Vesttyskland, hvor der sikkert er mere roligt, men får pludseligt at vide, at han skal til Belfast i Nordirland, fordi der er optrapning i konflikten mellem katolikker og protestanter. I deres briefing før udstationeringen får de udleveret et kort. Der er fjendtlige zoner, venlige zoner og lidt mere neutrale steder. Men byen er ikke bare delt i to, så zonerne og grænserne er ikke bare snorlige, men forvirrende for en person, som ikke har været der før.

Hooks første opgave i Belfast er at assistere politiet i en husrazzia, som går helt galt. Det kommer til skyderi mellem soldaterne og IRA og Hook bliver på en eller anden måde væk fra sin deling. Det er farligt. Han befinder sig i den engelskfjendtlige del af byen, bliver nødt til at gemme sig og stole på folk, som vil hjælpe ham, selvom han ikke helt ved, hvem der er ærlig og hvem der er ude på at sladre til IRA. Denne nat kan man se humanismen lyse natten op, mens man også kan se den grimme side af menneskeligheden og denne konflikt, som har varet så længe.

Filmen starter langsomt, men der sker hurtigt noget. Den er meget mørk og optaget så det ligner en film, der er lavet i 1970erne. Det er en god effekt. Den er lidt dogmeagtigt med rystende kameraer og sporadisk lyssætning, mens de brændende gader og korridorer giver en klaustrofobisk følelse.
Det er lidt svært at finde rundt i hvem der er venner, og hvem der er fjender. Men det er sikkert også meningen. Nogle gange er alting ikke bare sort og hvidt og det er måske også det som instruktøren Yann Demange forsøger at fortælle os.
Jack O´Connell spiller godt. Han skal på dne ene side være en tough militærmand, men skal senere i filmen vise sin følsomme side med tårer i øjnene, når han tror, at alt er tabt. Det bliver spændende at se, hvad han laver i fremtiden.

Jeg må indrømme at mit kendskab til konflikten i Nordirland er lidt rusten, andet end at det er katolikker mod protestanter, og jeg kunne godt have brugt lidt mere baggrundsviden, inden jeg blev smidt ind i handlingen. Hvis meningen med filmen er, at ingen kun er gode og ingen kun er dårlig, kunne filmen havde foregået hver som helst, der er en konflikt. Men hvis det er en politisk film, har jeg brug for et mere politisk perspektiv og mere forklaring om baggrunden for konflikten.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment

Titel: Bag Fjendens Linjer
Original Titel: ´71
Premieredato: 30. april 2015
Instruktør: Yann Demange
Skuespillere: Sean Harris, Martin Mccann, Jack O'connell, Richard Dormer, Paul Anderson, Valene Kane, David Wilmot, Sam Reid, Sam Hazeldine, Charlie Murphy, Adam Nagaitis, Killian Scott
Spilletid: 94 min.
Selskab:
Genre: Action , Drama , Krig
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...